Ultima oră

Preotii au dat lumina si VIP-urilor locale

Ziarul de Vrancea
21 apr 2009 1852 vizualizări
Iepurasul a venit la Homocea cu euro pentru baiatul pimarului u Nini Sapunaru a primit cadou o masa de tenis, iar prefectul Raluca Dan a luat masa in familie, la socri u Pastele l-am facut in Romania. Chiar trebuie sa va spun voua totul?! , ne-a spus primarul Decebal Bacinschi

Lumina de Pasti a strins in sinul bisericii mai toate celebritatile locale. Fie ca au fost pe la manastiri, fie ca au petrecut alaturi de prieteni, vip-urile autohtone au semnat un scurt moment de evlavie la miezul noptii. Curtile bisericilor au fost arhipline, astfel ca printre oamenii obisnuiti se puteau zari si oameni politici, sefi de institutii sau artisti. Unii dintre ei chiar au tinut toata rinduiala bisericeasca si au reusit sa treaca pe sub epitrahil, iar cei mai "cuminti" au trecut si prin fata altarului primind Sfinta Impartasanie.


Iordache Bostan a tinut cu greu post


Deputatul Ciprian Nica a plecat din localitate inca din Vinerea Mare, astfel ca Slujba de Prohod a ascultat-o la Manastirea Sihastria din Neamt. "Am luat lumina de la Manastirea Neamt", ne-a spus Ciprian Nica. Deputatul PSD spune ca iepurasul de Pasti i-a adus tocmai ce isi dorea, adica "un suflet curat, liniste sufleteasca si succes in activitati". La fel si-a dorit si Eugen Ciorici, directorul Directiei de Finante, care a primit de la iepuras "liniste si pace", dupa cum ne-a spus. "Lumina din lumina" a luat de la biserica din comuna Paltin, asa cum face in fiecare an, alaturi de socri. "Am petrecut Pastele la socri, ca in fiecare an, aici ma simt cel mai bine", a spus Ciorici. Sorina Placinta a luat lumina de la Biserica Sfintul Andrei si Adormirea Maicii Domnului, pe care a ctitorit-o impreuna cu familia. "Este prima data cind s-a slujit de Inviere si au fost peste 200 de oameni", ne-a spus senatorul. Inspectorul scolar general, Iordache Bostan, ne-a povestit ca si-a petrecut sarbatorile impreuna cu familia, la Adjud. Seful ISJ ne-a mai spus ca a incercat sa tina tot postul, dar ca nu a reusit decit sa se abtina de la preparatele de origine animala miercurea si vinerea, pentru a se marturisi de pacate si pentru a primi Sfinta Impartasanie. "Mi-am petrecut sarbatorile impreuna cu familia. In noaptea de Inviere am luat lumina de la o biserica din Adjud. Bineinteles ca ne-am marturisit si ne-am impartasit, asa e obiceiul in familia noastra de ani buni", a dezvaluit Bostan, care a tinut sa-si aprecieze sotia pentru vointa de care a dat dovada de-a lungul saptaminilor in care a tinut post.


Artistii vrinceni au preferat linistea


Solistul trupei Provincialii, Ionut Ungureanu, a petrecut sarbatorile de Paste impreuna cu rudele si prietenii la Bran, unde a inchiriat o vila pentru citeva zile. Cintaretul a fost insotit la munte si de claparul formatiei, Eugen Radu. "Dupa ce am luat lumina de la Biserica din Bran, ne-am intors la cabana. Nu ne-a trebuit nimic altceva decit liniste", ne-a povestit solistul, care se afla inca in statiunea montana. Si cintareata de muzica populara Geta Postolache a tinut sa ne vorbeasca despre obiceiurile pe care le respecta in timpul Pastelui. Solista si-a petrecut foarte mult timp punind la punct masa de sarbatori pentru familie, in ciuda faptului ca in Saptamina Patimilor a tinut post. "M-am dus la Inviere abia dupa ce am terminat toata treaba, iar cind ne-am intors am luat masa in familie", ne-a spus Geta Postolache, adaugind ca se pregateste intens cu bucatele pentru a-si sarbatori ziua de nastere si Sfintul Gheorghe. Si cealalta citareata de muzica populara a avut sarbatori pline. Ieri, Maria Murgoci a cintat la hora satului din Vinltileasca, acompaniata de Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei".


Nini a primit o masa de tenis de la iepuras


Familia deputatului liberal Nini Sapunaru a petrecut Sarbatoarea de Pasti in familie, la Focsani. Ca in fiecare an, rudele politicianului s-au adunat linga masa cu produse traditionale, de pe care nu a lipsit mielul la cuptor, cozonacul si ouale inrosite. Sotia deputatului PNL ne-a dezvaluit ca Nini Sapunaru a primit cadou de la Iepuras, o masa de tenis. "Am luat lumina de la Biserica Sf. Dumitru, din Focsani, iar Pastele l-am facut in familie. Ca intotdeauna, a fost superb, asa este cind ne intilnim cu totii in jurul mesei. Fiecare dintre noi a avut parte de surprizele Iepurasului. Sotul meu a primit o masa de tenis, ii place foarte mult sa joace atunci cind are timp. Joaca cu baietii lui", ne-a dezvaluit Camelia Sapunaru. Alaturi de cei dragi a petrecut si primarul de la Homocea, Neculai Ionescu. Acesta ne-a dezvaluit ca Sarbatoarea Pastelui va fi celebrata cu familia largita saptamina viitoare, cind le asteapta acasa pe "fetele" sale, sotia si fiica, plecate in Italia. "La Inviere am fost la biserica de care apartinem, Sf. Dumitru din Homocea. Am fost la slujba, am luat lumina, apoi am mers la cimitir, la mortii nostri, si apoi din nou la slujba. Am petrecut apoi acasa, cu baiatul si prietena lui. Din partea Iepurasului, i-am dat baiatului niste euro, iar fetei un buchet de flori. Eu le-am spus sa nu-mi ia nimic, a fost de ajuns un «La multi ani»", ne-a spus si gospodarul Neculai Ionescu.


Pastele primarului Bacinschi, la secret


Printre cei care au fost mai secretosi in ceea ce priveste petrecerea Sfintelor Sarbatori de Paste s-a numarat primarul Focsanilor, social democratul Decebal Bacinschi. "Pastele l-am facut in Romania. Chiar trebuie sa va spun voua totul?!", a fost replica scurta a edilului. Judecind dupa raspunsul oferit, credem ca primarului i-a picat greu drobul. Familia i-a fost aproape si lui Ion Lefter, prim procuror la Parchetului de pe linga Tribunal. Acesta a fost sa ia lumina sfinta a Invierii Domnului de la Capela Militara din centrul municipiului. "Am petrecut acasa, atmosfera a fost frumoasa pentru ca i-am avut pe copii si pe nepoti aproape. De pe masa nu au lipsit produsele traditionale: miel, cas, oua inrosite, insa nu am facut excese. Am fost foarte ponderat. Am facut cadouri celor dragi, dar nu ceva deosebit, am oferit dulciuri", ne-a spus si Ion Lefter.


Prefectul a invatat sa gateasca mielul in facultate


Invierea Domnului a fost un prilej si pentru prefectul Raluca Dan de a avea familia laolalta. Reprezentantul Guvernului in teritoriu ne-a spus ca masa cea mare a fost intinsa la socri, la Panciu, acolo unde au venit si parintii sai, dar si sora si cumnata sa. Acasa, la Focsani, Raluca Dan se lauda ca i-a iesit "ca la carte" friptura de miel. "Am petrecut cu familia. Lumina am luat de la Biserica de la Cimitirul Nordic, acolo unde e inmormintat bunicul meu. Masa de Paste a reprezentat efortul exclusiv al soacrei mele, dar friptura de miel chiar mi-a iesit bine. Am invatat sa o prepar in facultate, de la o colega. De Iepuras, l-am innoit pe baietelul meu, pe Rares", ne-a spus si prefectul Raluca Dan.



Grupaj realizat de Iulia CRETU, Iulia NICOLAIE, Daniel GIRLEANU




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.