Ultima oră

Cronica neagra a Pastelui

Dan Chiriac
21 apr 2009 3403 vizualizări
Este al patrulea an consecutiv cind sarbatorile pascale sint marcate de un omor comis cu singe rece in Vrancea u simbata dimineata, un barbat din Vaslui a batut-o pina la moarte pe concubina sa din satul Precistanu, cu care locuia la o ferma u in urma celor doi ramin zece copii u nu mai putin de sase accidente rutiere au avut loc in aceste zile pe soselele de judet u unul dintre acestea, produs pe Soseaua Vrancei, a bagat un tinar in mormint u nici incendiile nu au lipsit din meniul sarbatorilor pascale

Sarbatorile pascale reprezinta cel mai important eveniment al crestinatatii, o perioada care ar trebui sa fie marcata de liniste sufleteasca si de clipe frumoase petrecute cu cei dragi. Din pacate, pentru unii vrinceni, Pastele nu a fost decit un prilej de a-si accentua starile de nervozitate si caracterul agresiv, noaptea de Inviere dovedindu-se fatala pentru Iuliana Croitoru, din Precistanu, ucisa fara mila in bataie de concubin. Din cauza bauturii in exces si a scandalurilor care nu mai conteneau in cuplul de virsta a doua, Stefan Verga si-a batut cu bestialitate iubita in urma unui acces de furie. In urma celor doi au ramas zece suflete neajutorate. Si tinarul Petrica Dumitru, de doar 22 de ani din Focsani, si-a pierdut viata in noaptea "neagra" de Inviere, intr-un accident rutier care a avut loc pe drumul DN2D. Soferul a pierdut controlul asupra automobilului si s-a rasturnat in afara partii carosabile, unde si-a gasit sfirsitul. Nici pompierii nu au avut parte de odihna in aceste zile, acestia avind de stins mai multe incendii, dar au fost solicitati si de persoane blocate in"¦ toaleta.


Pentru al patrulea an la rind, sarbatorile pascale sint marcate in Vrancea de un omor. Desi de peste trei luni in Vrancea nu a avut loc nici o crima, doi concubini din satul Precistanu, comuna Garoafa, au tinut sa nu infirme traditia neagra a ultimilor ani. In noaptea de vineri spre simbata, Iuliana Croitoru, 44 ani si Stefan Verga, 47 ani, au baut impreuna si pina la crima nu a mai fost decit un pas. Femeia, localnica din Garoafa, traia in concubinaj cu barbatul din comuna vasluiana Zorleni. Cei doi isi duceau veacul la ferma din satul Precistanu, alaturi de cei zece copii. Viata concubinilor era strins legata de consumul de alcool, astfel incit scandalul a fost usor de pornit in noaptea respectiva. Dupa mai multe pahare turnate pe git, intre cei doi a izbucnit un conflict spontan, iar barbatul i-a aplicat mai multi pumni femeii, pina cind aceasta a cazut lata, fara suflare. "Simbata dimineata, seful de ferma a gasit trupul femeii si a anuntat Politia. Femeia avea fata desfigurata. Cu ocazia primelor verificari efectuate s-a stabilit ca barbatul, muncitor la ferma zootehnica, din cauza unui conflict spontan si pe fondul consumului exagerat de bauturi alcoolice, si-a batut concubina, iar in urma leziunilor suferite aceasta a decedat. Femeia a fost lovita cu pumnii si picioarele si cu un vatrai. Suspectul a fost retinut si ulterior arestat pentru 29 de zile", ne-a spus comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint de la Politie. Crimele din noaptea de Inviere incep sa devina un nou obicei al vrincenilor, pe linga mielul la tava si ouale rosii, intrucit in ultimii trei ani, astfel de evenimente au fost nelipsite in perioada sarbatorilor pascale. Anul trecut, cu citeva ore inainte de Inviere, un fost cioban din comuna Nistoresti a comis un dublu asasinat si a incercat apoi sa-i induca in eroare pe anchetatori. Neculaiu Hanu, 75 ani, si-a omorit sotia si feciorul, dupa care s-a taiat cu un cutit in zona abdominala pentru a-i convinge pe politisti ca sotia sa a vrut sa-l omoare. In 2007, Vasile Oana l-a omorit pe vecinul sau in cea de-a treia zi de Pasti. Danut Bostan, 38 ani, a fost omorit de vecin pentru simplul fapt ca a intrat cu oile pe o poiana, pe care agresorul o considera "teritoriul" sau. Si de sarbatorile pascale din 2006, un batrin din satul Tinoasa, comuna Dumitresti, a fost omorit in bataie de fiul sau. In Vinerea Mare, pe fondul betiei, Gheorghe Duta, 70 de ani, a fost calcat in picioare de fiul sau, Matei Duta, 43 ani, bolnav psihic.


  • Tinar mort pe Soseaua Vrancei


  • Un tinar focsanean a murit in noaptea de Inviere intr-un accident rutier produs pe Soseaua Vrancei. Politistii au stabilit ca pe DN2D, in afara municipiului Focsani, Petrica Dumitru, 22 ani, din Focsani, in timp ce conducea autoturismul marca Mercedes, din cauza neatentiei a pierdut controlul asupra automobilului si s-a rasturnat in afara partii carosabile. Soferul a decedat in urma accidentului. Politistii nu au putut stabili inca daca soferul era baut si cu ce viteza circula. Expertizele tehnice si necropsia vor scoate la iveala totul. Autoturismul a fost practic distrus in urma accidentului. Alte sase accidente au avut loc de Pasti in Vrancea. Simbata, in Slobozia Ciorasti, Cristinel Putaru, 26 ani, din Golesti, in timp ce conducea un Fiat Albea, a accidentat grav un copil de 3 ani, din localitate, care a traversat strada prin loc nepermis. Detinatorii de mopeduri s-au dovedit a fi adevarate pericole publice, in aceasta perioada avind loc mai multe accidente in care au fost implicate astfel de vehicule. Simbata, in Focsani, o copila a fost accidentata usor pentru ca a traversat strada in fugat prin loc nepermis. Micuta de 6 ani a fost acrosata de George Marin, 19 ani, din localitate, care conducea un moped. In aceeasi zi, pe strada Bucegi, din Focsani, Florin Serea, 18 ani, din Focsani, in timp ce conducea un scuter, din cauza neatentiei, la depasirea unui autoturism marca Skoda, a intrat in coliziune cu acesta si s-a accidentat usor. In noaptea de Inviere, pe raza satului Bordeasca, Dorinel Gheorghita, 24 ani, din Maicanesti, in timp ce conducea acelasi tip de vehicul, pe fondul consumului de alcool, a acrosat-o pe Mariana Radu, 31 ani, din comuna Tataranu, care circula pe partea stinga a drumului. Conducatorul mopedului si pietonul au fost raniti usor. Pe soseaua E85, Tudor Encea, 23 ani, din Timboiesti, in timp ce se deplasa cu un atelaj hipo, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului marca Honda Accord, condus regulamentar de Sergiu Mihalas, din Republica Moldova. în urma accidentului, atit carutasul cit si insotitoarea lui, Carmen Feraru, 21 ani, din Timboiesti, au fost raniti. In prima zi de Paste, in comuna Garoafa, s-a produs un alt accident. Andronic C., 19 ani, din localitate, in timp ce conducea o Dacia, din cauza consumului de bauturi alcoolice, a pierdut controlul asupra volanului si a intrat in coliziune cu un cap de pod. Marian Dragu, 34 ani, si Valentin Stoica, 21 ani, ambii din satul Faurei, au fost raniti in urma impactului.


  • Pompierii, solicitati si de Paste


  • Pompierii au stins mai multe incendii produse de Paste. Simbata au ars doua baraci situate pe strada Magura din Focsani. Incendiul s-a datorat unui scurtcircuit provocat de un aparat electrocasnic lasat sub tensiune. Si un apartament de pe strada Revolutiei a fost cuprins de flacari. Focul a distrus o biblioteca si cartile asezate pe rafturi cit si bunurile din sufragerie. Incendiul s-a datorat unui scurtcircuit electric. Pompierii au fost nevoiti sa escaladeze blocul pentru a "incercui" flacarile. Un alt incendiu a avut loc la Pufesti, unde a ars peretele unei case. In noptea de Inviere, un autoturism parcat pe strada Brailei din Focsani a luat foc. Masina VW Transporter a ars in proportie de 80%. De asemenea, s-au degradat oglinda si chederele de pe partea stinga fata ale unui autoturism marca Opel Astra parcat in apropiere. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de un piroman. Tot de Pasti au avut loc si arderi necontrolate in zona oraselor Panciu si Adjud. Totodata, mai multe persoane au ramas blocate in diverse locatii si au avut nevoie de ajutorul pompierilor. In noaptea de Inviere, o femeie de 40 de ani din Adjud a ramas blocata intr-o toaleta, iar simbata seara, trei persoane au ramas blocate intr-un lift al unui bloc de pe bulevardul Bucuresti din Focsani. In prima zi de Paste, o batrina bolnava a ramas blocata in apartamentul sau aflat intr-un bloc de pe strada Culturii din Focsani. Tot de interventia pompierilor a avut nevoie si o batrina de 69 de ani, din Focsani, care a fost scoasa din casa de catre pompieri si preluata de Ambulanta. (Dan CHIRIAC)


  • Spinzurata de grinda


  • O femeie din comuna Boghesti s-a spinzurat chiar de Pasti. Politistii spun ca Maria Popa, 69 ani, din localitate, a fost gasita spinzurata de grinda, intr-o anexa a propriei gospodarii. Nu se cunosc motivele gestului facut de femeie, dar politistii cred ca a fost impinsa la moarte de singuratate. Alte trei decese sint cercetate de politisti. Simbata dimineata, politistii din Garoafa au fost sesizati despre faptul ca in apele riului Siret, in amonte de Centrala Termoelectrica Ciuslea, pluteste cadavrul unui barbat. Omul nu a putut fi identificat, cadavrul fiind transportat la Serviciul de Medicina Legala pentru stabilirea cauzei mortii. Si la Homocea, Elena Paunescu, 56 ani, a fost gasita decedata acasa, dar nu se stie cauza mortii. Si la Brosteni, Costel Pirvu, 34 ani, a decedat in conditii necunoscute.


  • Marasesti: Barbat accidentat de tren


  • Simbata dimineata, un barbat a fost accidentat de trenul personal Marasesti - Iasi, la plecarea din statie. în urma verificarilor efectuate a rezultat ca Ionel Gavrilescu, 39 ani, din orasul Husi, a incercat sa urce in tren dupa ce acesta s-a pus in miscare, s-a dezechilibrat si a cazut in gabaritul liniei, fiindu-i amputata mina dreapta de la cot. Barbatul a ajuns in stare grava la spital pentru a i se opri hemoragia.


  • Avalansa de internari la spital


  • Zilele de Paste au adus la spital multi vrinceni, care au ajuns aici din cauza unor conflicte si mai putin din cauza problemelor digestive. Cel mai grav caz a fost a unei batrine din comuna Ruginesti, internata in stare de coma. Elena Manolache, 73 ani, a cazut si s-a lovit la cap in momentul in care a intervenit pentru aplanarea unui conflict spontan intre fiul ei Adrian Manolache, 30 ani, si doi tineri din localitate, Marian Agache, 19 ani, si Ionel Manolache, 28 ani. La Unitatea de Primiri Urgente au ajuns in zilele de Pasti nu mai putin de 109 vrinceni. Printre acestia au fost tratati o femeie din Focsani, care a incercat sa se sinucida, si un tinar de 18 ani din Radulesti caruia i-a cazut o caramida in cap. Tinara, insarcinata in citeva luni, a incercat sa se arunce de la etajul trei al unui bloc de pe strada Revolutiei, linga Piata Sud, ca urmare a unui conflict conjugal. Medicii de la Ambulanta nu au avut un Paste foarte aglomerat, solicitarile fiind in limita normalului. (Dan CHIRIAC)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 6

    Adaugă comentariu
    , acum 739396 zile, 21 ore, 59 minute, 15 secunde
    si mie imi spune sotul sa ma spanzur de grinda. mereu ma bate numai in cap, cica acolo nu se cunoaste si nu are cine sa-l traga la raspundere.in urma cu trei ani am depus o plangere la politia din citeste integral
    , acum 739396 zile, 21 ore, 59 minute, 15 secunde
    De ce stai langa asa un om?Lasa-l si pleaca....nu te uita in urma.Doar viata ta si a copiilor e importanta.Demnitatea ta e mai presus de toate!
    , acum 739396 zile, 21 ore, 59 minute, 15 secunde
    Doamna draga,lasa-l naibii de nemernic,nu merita sa stai cu un asa nenorocit.Am cunoscut o femee care tot asa era batuta de dobitoc numai in cap, si, la cativa ani s-a trezit du o tumoare la cap si citeste integral
    , acum 739396 zile, 21 ore, 59 minute, 15 secunde
    Intotdeauna femeile isi iau apararea. Dar nu spune, ca bea mai mult decat el, ca sta toata ziua la telenovele si nu are grija de copii, ca totul este imputit in casa si multe altele. Oare seful de citeste integral
    , acum 739396 zile, 21 ore, 59 minute, 15 secunde
    Daca totul e imputit in casa -sa-ti fie rusine -este si problema ta .Plateste o femeie sa-ti faca curat nu confunda nevasta co servitoarea -daca nu aveti bani faceti curat impreuna .Ajut-o si la citeste integral
    , acum 739396 zile, 21 ore, 59 minute, 15 secunde
    Pentru doamna anonima, cu sot paranoic: Cred ca ar trebui sa apelati la Politia Judeteana, daca aveti curajul. Daca nu, cred ca se poate gasi o solutie temporara la un adaport de protectie a mamei si citeste integral
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.