Ultima oră

Ministerul Justitiei, asaltat de petitii

Nicoleta Cristea
16 apr 2009 900 vizualizări
Personalul auxiliar al instantelor vrincene a continuat si ieri sirul de proteste inceput in urma cu o saptamina.

Cum nici pina acum nu au fost semnale clare de la minister ca situatia isi poate gasi o rezolvare, protestatarii anunta ca grevele de avertisment vor continua. "Intelegem sa protestam zilnic, timp de 2 ore, prin incetarea activitatii, urmind a se analiza si decide care va fi momentul cind activitatea va fi intrerupta total", se arata in motivarea protestului. Mai mult decit atit, toti protestatarii vor semna zilele acestea o petitie care va lua drumul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti. "Solicitam achitarea transei a doua privind drepturile salariale restante si acordarea sporului de 50% tuturor categoriilor profesionale prevazute de Legea 50/1996, indiferent de existenta titlurilor judecatoresti in acest sens", arata personalul auxiliar. "Judecatorii instantelor din Vrancea au solidarizat cu miscarea grefierilor, motivele acestora fiind pe deplin aplicabile si in ce priveste judecatorii. Adunarea Generala a Judecatorilor Tribunalului Vrancea a adoptat vineri un protest fata de haosul creat prin unele ordine contradictorii si arbitrare ale ministrului justitiei legat de salarizare. Protestul a fost semnat de 81 de instante din tara, de toate gradele", a subliniat si Adrian Toni Neacsu, presedintele Tribunalului. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.