Ultima oră

Focsanenii pot vedea pe net ce taxe au de platit

Ziarul de Vrancea
10 apr 2009 1603 vizualizări
Testarea acestui program a realizat-o chiar purtatorul de cuvint al Primariei, Dan Cazaciuc, care nu si-a achitat impozitele tocmai pentru a verifica functionalitatea Avantax.

Serviciul Taxe si Impozite din cadrul Primariei Focsani a lansat ieri un program informatic de verificare a taxelor si impozitelor locale pe care contribuabilii le au de achitat. Serviciul Avantax precede pasul urmator pe care municipalitatea il pregateste, acela de achitare a taxelor on-line. Potrivit declaratiilor oferite de Melus Naziru, seful Serviciului de Taxe si Impozite, contribuabilii isi pot verifica de acasa ce mai au de platit la Primarie prin accesarea domeniului "Servicii electronice" de pe pagina www.focsani.info. Pentru a intra in program, cetatenii trebuie sa solicite de la Centrul de Comunicare o parola de acces. "Parola se asociaza cu un cod de utilizator, apoi se elibereaza o hirtie cu aceste informatii unice. Ele pot fi folosite pentru prima intrare in baza de date, apoi parola poate fi schimbata de contribuabil. De asemenea, pentru primirea acestor parole se poate descarca de pe site o cerere pe care cetatenii o pot depune prin posta la Primarie. La rindul nostru, si noi putem trimite parola prin posta, dar dureaza un pic mai mult. Cetatenii trebuie sa depuna la cererea parolei si o copie dupa cartea de identitate", a specificat Melus Naziru, directorul Serviciului de Taxe si Impozite. Testarea acestui program a realizat-o chiar purtatorul de cuvint al Primariei, Dan Cazaciuc, care nu si-a achitat impozitele tocmai pentru a verifica functionalitatea Avantax. Asa am aflat ca acesta a avut de platit cinci amenzi de circulatie, intre care una pentru neacordare de prioritate si una pentru lipsa RCA, dar pe care le-a achitat la timp. Cazaciuc s-a scuzat spunind ca una dintre amenzi a fost primita de sotia sa. Reprezentantii municipalitatii sustin ca programul va avea succes, macar pentru curiosii care doresc sa afle ce amenzi de circulatie au de achitat. La ora actuala, primaria are de incasat 6 milioane de lei din amenzi. (I. CRETU, D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.