Ultima oră

Help - line pentru rudele sinistratilor din Italia

Doina Ganea
7 apr 2009 814 vizualizări
Cutremurul care a lovit luni dimineata Aquila, capitala regiunii Abruzzo din Italia, precum si localitatile din zona pe o raza de circa 30 de kilometri, s-a soldat cu cel putin 100 de morti si 1.500 de raniti, potrivit ministrului de Interne, Roberto Maroni, citat de AFP.

Deocamdata, nici un cetatean roman nu se numara printre persoanele decedate sau ranite in urma seismului, dupa cum a informat ieri Ministerul Afacerilor Externe, insa printre sinistrati sint si multi romani. Seismul de 5,8 grade pe scara Richter a fost resimtit pina la Roma. Pentru moment, numarul locuintelor serios afectate in Aquila, dar si in localitatile limitrofe Castelnuovo, Paganica, Poggio Picenze, Tornimparte, Fossa, Totani, Villa Sant\'Angelo este estimat la circa 10.000, iar cifra sinistratilor ar fi de circa 45.000-50.000 de persoane. Numai in localitatea Aguila traiesc in jur de 300 de familii de romani. MAE a pus la dispozitie un numar de telefon de urgenta prin care romanii pot semnala orice problema legata de cutremur sau disparitia unei persoane. Acesta este 0039 "" 345 230 24 89. (D. GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.