Ultima oră

Un jandarm vrincean va pleca in misiune in Kosovo

Raluca Manolache
3 apr 2009 1299 vizualizări
Inspectoratul Judetean de Jandarmi va fi reprezentat si in acest an in misiunile externe de mentinere a pacii.

Noul stat Kosovo urmeaza sa fie supravegheat de un nou contingent de jandarmi romani, printre care se afla si un vrincean. Este vorba de plutonierul adjutant Viorel Mistoiu, care se afla la Bucuresti, unde se pregateste pentru misiunea de sase luni. Actualul contingent a fost dislocat in zona de operatii in luna mai 2008, din acesta facind parte si doi jandarmi din Vrancea, plutonierul major Ionel Raileanu, aflat deja la a treia misiune de acest fel, si plutonierul Dragos Straoanu, la prima plecare. Astfel, contingentul de jandarmi aflat in teatrul de operatii din Kosovo va efectua rotatia in perioada aprilie-mai. în prezent, campusul jandarmilor romani se afla in localitatea Pec (Peja), situata in S-V provinciei Kosovo, iar de la sfirsitul anului 2008 Detasamentul de Misiuni Internationale al Jandarmeriei Romane dislocat in Kosovo executa misiuni si se subordoneaza operational Uniunii Europene, in cadrul misiunii EULEX Kosovo, dupa realizarea transferului de responsabilitate intre ONU si UE. Jandarmii se ocupa de asigurarea masurilor de ordine publica pe timpul desfasurarii unor adunari publice, precum si a unor conflicte interetnice, de paza unor transporturi de materiale explozive si de valori si escortari de detinuti etc. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.