Ultima oră

Marascu, demis pe bune de la contabilitatea spitalului

Nicoleta Cristea
3 apr 2009 1408 vizualizări
Dupa aproape doi ani de procese, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat verdictul in cazul functiei de director economic al Spitalului Sf. Pantelimon , detinuta pina acum de Nicolae Marascu.

Luna trecuta, ICCJ s-a pronuntat definitiv si irevocabil privind viitorul lui Marascu la Spital, dupa ce Ministerul Sanatatii a recurat decizia de repunere in functie a directorului. "Admite recursul. Modifica sentinta atacata, in sensul ca respinge actiunea ca neintemeiata. Irevocabila", se arata in dispozitivul instantei supreme. Acesta a fost demis in luna mai 2007, o data cu managerului unitatii, Nicolae Moise, si alti doi membri din Comitetul Director. Unii dintre cei demisi se aflau in plina sesiune de examene pentru functiile pe care erau interimari, in timp ce Marascu sustinuse deja concursul. Marascu a fost repus in functie in luna octombrie a aceluiasi an, ca urmare a deciziei Curtii de Apel Ploiesti, care a stabilit ca directorul economic trebuie sa revina in functie pina la solutionarea pe fond a dosarului. Prima decizie in contestarea ordinului de demitere a venit anul trecut, pe 19 februarie, cind Curtea de Apel Galati a anulat ordinul 669/2007 emis de Ministerul Sanatatii. Mai mult decit atit, CA Galati a obligat ministerul sa ii si vireze lui Marascu drepturile salariale aferente perioadei cuprinse intre data demiterii, si data la care CA Ploiesti a dispus ca acesta sa isi reia functia. Decizia nefiind batuta in cuie, a fost atacata la ICCJ, iar solutia finala despre care am amintit a intarit decizia de demitere a lui Marascu, luata de Minister. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 14 ore, 18 minute, 19 secunde
PE CIND VOR FI DEMISI SI CEILALTI????????
, acum 739393 zile, 14 ore, 18 minute, 19 secunde
Pentru Costi...Ciinele moare de drum lung iar prostul de grija altuia...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.