Ultima oră

Jandarmii au demonstrat ca pot pazi cascavalul bancilor

Ciprian Fânaru
3 apr 2009 1433 vizualizări
Ziaristii au minuit armele la editia a X-a a Cupei Presei la Tir , dar au asistat si la un exercitiu special al jandarmilor, care a vizat anihilarea unui atac la o masina de valori u adjunctii de la Jandarmerie ies la pensie

Focuri de arma, infractori impuscati si jandarmi raniti in poligonul "Haret". Acesta a fost scenariul pus la cale de jandarmi care au vrut sa le arate jurnalistilor cum se descurca luptatorii de la Detasamentul 1 Jandarmi Mobil Focsani in cazul unui atac armat asupra unui transport de valori. "Filmul" s-a derulat cu ocazia implinirii a 159 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane. "Hotii" au atacat masina burdusita de bani si, in urma unui schimb de focuri, unul dintre tilhari a fost ranit mortal. Dupa acest moment, oamenii in albastru au intervenit cu doua autovehicule si o duba, au tras focuri de arma asupra infractorilor, imobilizindu-i pe cei care vroiau sa fuga cu banii. Exercitiul a inclus si venirea ambulantei pentru recuperarea ranitilor, dar si incatusarea autorilor tentativei de jaf si securizarea zonei. Pentru veridicitate a fost utilizata o duba speciala imprumutata de la o societate de profil, fumigenele si petardele asigurind partea de derutare din cadrul actiunii. Jandarmeria a ales sa faca aceasta demonstratie in conditiile in care la nivel national sint inregistrate tot mai multe atacuri de acest gen. "Transporturile speciale de valori trebuie sa aiba escorta. Jandarmeria e specializata pentru asigurarea si protectia acestui tip de transporturi, dar in ultimul timp bancile si-au angajat firme private care fac acest lucru. Noi putem interveni doar in urma unei hotariri de guvern. Solicitari au fost, spre exemplu, din partea Directiei de Finante Publice. E nevoie de mai multa siguranta la ceea ce se transporta, deoarece de multe ori e pusa in pericol si viata persoanelor", a precizat lt. col. Daniel Catrangiu, inspectorul sef al IJJ Vrancea. Tot ieri, in poligonul de la Haret, ziaristii au participat si la cea de-a X ""a editie "Cupei Presei la Tir". Jurnalistii au tras cu un pistol Makarov de calibru 9 mm, dar si cu pistolul mitraliera. Pentru ambele arme utilizate in cele doua manse, acestia au avut cite cinci cartuse. Colega noastra, Raluca Manolache a reusit un merituos loc III, ea urcind pe podium alaturi de Claudia Talamba "" Radio Dada (locul I) si Nicoleta Epure "" Corect (locul II). La baieti, primul loc a fost ocupat de Catalin Calet "" Radio Dada, urmat de Emil Grosu "" Antena 1 si George Noaptes "" Monitorul de Vrancea. De asemenea, la echipe, concursul a fost cistigat de Radio Dada, urmat de Jurnal de Gherila si Antena 1. (Ciprian FANARU)


Adjunctii de la Jandarmerie ies la pensie


Manifestarile dedicate Zilei Jandarmeriei vor continua astazi la Centrul Militar Focsani, unde va avea loc, de la orele 13.00, un simpozion intitulat "Jandarmeria Romana- 159 de ani de existenta". De asemenea, cu aceasta ocazie, unii jandarmi vor fi inaintati in grad inainte de termen, iar alte cadre vor trece in rezerva. Printre acestia se numara si adjunctii inspectorului sef, care au solicitat sa iasa la pensie. Posturile lasate libere de coloneii Gabriel Maslea si Nicolae Mocanu vor fi scoase la concurs. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 7 ore, 10 minute, 53 secunde
Ce titlu e asta ma R.M.? Cascaval? ca cine te-a invatat pe tine sa scrii ma. Si in subtitlu la fel ai scris, ca un analfabet. Tu iti iei bani pe articole, sau te platesc in caramele?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.