Ultima oră

Drumul comunal Colacu-Poduri va fi asfaltat

Mihaela Beșleagă
2 apr 2009 1003 vizualizări
Pentru 2009, comuna a primit doar 40% din bugetul de anul trecut

In acest an, autoritatile locale din comuna Valea Sarii isi propun sa continue proiectul de asfaltare a drumului comunal Colacu - Poduri, pe o suprafata de 2,4 km. "Drumul era de piatra, s-a rupt la inundatiile din 2005, chiar si podetele au avut de suferit, in dreptul tuburilor. De fiecare data au fost pobleme in astfel de cazuri, atunci cind cei 300 de locuitori din Poduri au ramas izolati. Vrem sa rezolvam acest neajuns", ne-a declarat primarul Nicu Bercuci. Lucrarile vor cuprinde, printre altele, asfaltarea drumului, repararea podetelor si realizarea de rigole betonate. Intreaga investitie costa 1.900.000 lei (19 miliarde de lei vechi) si va fi acoperita din fonduri de la bugetul de stat, prin hotarire de Guvern. Deocamdata, s-a realizat studiul de fezabilitate, care a costat 10.000 de euro, dar pe care administratia locala nu l-a platit inca, din cauza lipsei bugetului. In centrul satului Poduri s-au asfaltat deja, printr-un alt proiect, 800 de metri de sosea, iar la periferia localitatii urmeaza sa se faca plombari, peste care se va adauga un strat de protectie, dupa cum ne-a informat edilul. Acesta se arata insa descurajat, in contextul crizei economice, de alocarea bugetara redusa si isi face griji ca nu va putea duce la bun sfirsit, din aceasta cauza, proiectele pe care si le-a propus pentru acest an. Prin Finantele Publice, comunei Valea Sarii i-au fost alocati 220.000 lei (2,2 miliarde lei vechi), adica doar 40% din suma primita anul trecut. Edilul democrat liberal nu isi pune speranta nici in fondurile care vor urma sa vina de la Consiliul Judetean, avind in vedere faptul ca la sfirsitul anului trecut localitatea pe care o pastoreste nu s-a bucurat de fonduri prin pixul social-democratului Marian Oprisan, presedintele CJ. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.