Ultima oră

Examenul auto, modificat in Vrancea

Dan Chiriac
2 apr 2009 2639 vizualizări
Candidatii vor trebui sa efectueze doua manevre specifice poligonului, iar examinatorul nu are voie sa ceara manevre interzise u vrincenii inmatriculeaza mai putine masini noi

Candidatii la proba practica de la examenul pentru permisul de conducere vor trebui sa traga mai mult pentru a deveni soferi. Prefectul Raluca Dan a emis marti un ordin prin care s-au adus modificari privind modalitatea de desfasurare a examenului practic pentru permis. "Examenul se va desfasura numai in municipiul Focsani. Examinatorul va putea sa se lamureasca asupra abilitatilor candidatilor si la proba de traseu, in oras. Astfel, examenul pentru categoria A se va desfasura numai in poligon, in timp ce cel pentru categoriile B, C, sau D va avea loc in Focsani. Examinatorul va fi obligat sa-i ceara celui de la volan sa efectuze minim doua manevre si maxim patru din cele specifice poligonului, cum ar fi mersul inapoi, garare, parcarea laterala sau intoarcerea in trei miscari", a precizat comisarul sef Marian Patrascu, seful Serviciului Public Comunitar pentru Inmatriculari Vehicule si Permise Auto Vrancea. Ordinul prefectului prevede si citeva modificari. "Examinatorul nu va avea voie sa solicite manevre interzise candidatilor. Acestia trebuie sa fie examinati 25 de minute in prezenta unui candidat martor. Timpul se poate scurta doar in cazul in care cel de la volan face mai repede cele 20 de puncte de penalizare si este declarat respins. In plus, timpul de 25 de minute trebuie inscris in fisa", a mai spus Marian Patrascu. Pina acum, candidatii erau examinati in medie tot cam 25 de minute, dar politistii nu aveau obligatia sa treaca acest timp in fisa. In prezent, daca acest timp nu va fi trecut in fisa candidatului, se poate ajunge pina la anularea permisului, asa cum se intimpla in Franta. De asemenea, ordinul Prefectului prevede ca o persoana sa poata sustine examenul dupa 15 zile de la absolvirea Scolii de Soferi sau de la precedentul examen sustinut. Marian Patrascu a subliniat ca programatorul examenelor la proba teoretica si practica va fi impartit in fiecare zi de examen, intr-un plic sigilat, dimineata, la orele 8.30. "Proba de poligon nu va fi introdusa in program", a mai precizat Marian Patrascu.


Aproape 66.000 de masini in Vrancea


Comisarul sef Marian Patrascu a prezentat si o statistica a inmatricularilor facute in primul trimestru din 2009. "In primele trei luni ale anului au fost inmatriculate 2.780 de autovehicule, cu 54 mai multe decit in aceeasi perioada a anului trecut. In schimb, la inmatricularea masinilor noi sau la cele aflate la prima inmatriculare avem o scadere de 736, de la 2.046 in 2008 la 1.309 in 2009", a precizat Patrascu. In primele trei luni ale anului au fost radiate in judet 516 autovehicule. Astfel, in acest moment, in Vrancea sint 65.987 de autovehicule, cele mai multe dintre acestea, 47.857, fiind autoturisme. Totodata, in judetul nostru sint peste 103.000 de detinatori de premise de conducere. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.