Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
1 apr 2009 1285 vizualizări
Noutati pe scurt din judet

  • Comisii de specialitate si la Colegiul Prefectural


  • Preluind modelul consiliilor locale, si la Prefectura vor functiona comisii de specialitate, in numar de sase. "Scopul comisiilor este ca problemele supuse dezbaterii Colegiului sa fie analizate inainte, pentru a se propune masuri concrete de solutionare", spune prefectul Raluca Dan. Astfel, Colegiul va avea comisii de Agricultura si Protectia Mediului, de Buget Finante si IMM-uri, pentru Sanatate si Protectia Consumatorului, pentru Munca si Protectie Sociala, pentru Invatamint, Cultura, Sport si Tineret si de Ordine Publica si Siguranta Cetateanului. Comisiile sint formate din membri ai Colegiului, respectiv directori de deconcentrate. Tot ieri, a fost aprobat programul orientativ de activitate al Colegiului. (M. B.)


  • Militarii au decolat spre Afganistan


  • Cei 14 militari din cadrul Brigazii 8 Artilerie Mixta "Al. I. Cuza" au plecat ieri spre Afganistan, unde urmeaza sa participe la o misiune dificila. Acestia vor fi departe de cei dragi pina in octombrie, scopul principal al misiunii fiind indrumarea, instruirea si consilierea militarilor din aceasta tara "fierbinte". Ceremonialul de plecare a echipei operationale de consiliere si legatura a Armatei Nationale Afgane a fost facut la inceputul lunii martie, iar militarii au fost selectionati in urma unor teste riguroase, cunoasterea limbii engleze fiind una din probele eliminatorii. (R. M.)


  • "Ziua Portilor Deschise" la Universitatea Bucuresti


  • Absolventii de liceu se pot informa mai bine cu privire la oferta de studii superioare a Universitatii Bucuresti, intrucit in aceasta saptamina toate cele 19 facultatI din cadrul insitutiei organizeaza "Ziua Portilor Deschise". Toti tinerii interesati au acces la cursuri, manuale si alte materiale educationale, la sediile facultatilor. Liceele vrincene se gindesc chiar sa organizeze vizite speciale cu elevii din anii terminali. (I. N.)


  • Militarii serbeaza 5 ani de NATO


  • Cadrele militare de la Brigazile 8 Artilerie Mixta "Al. I. Cuza" si 282 Infanterie Mecanizata vor sarbatori pe 3 aprilie cinci ani de la intrarea Romaniei in NATO. Astfel, la Cercul Militar Focsani va fi organizat un simpozion dedicat aniversarii a 60 de ani de la infiintarea NATO si 5 ani de la primirea Romaniei in structurile Aliantei Nord-Atlantice. De asemenea, Garnizona va organiza un Ceremonial militar in cadrul caruia vor fi arborate drapelele Romaniei si NATO. Actiunea va avea loc pe 5 aprilie pe platoul din fata bisericii militare, unde va defila si garda de onoare. Cu aceasta ocazie vor fi sustinute si alocutiuni. (R. M.)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.