Ultima oră

Focsaneni arestati pentru 15.000 de pastile Ecstasy

Raluca Manolache
28 mar 2009 2130 vizualizări
Cei trei au fost saltati in timp ce se pregateau sa vinda drogurile aduse din Olanda, pe care le ascundeau in bidoane de bere

Trei focsaneni au fost prinsi in timp ce vindeau droguri de mare risc intr-o benzinarie din orasul Rimnicu Sarat. Acestia au fost filati de ofiterii din cadrul Directiei Antidrog, sub coordonarea procurorilor DIICOT din cadrul Parchetului de pe linga înalta Curte de Casatie si Justitie in zona unei benzinarii din Rimnicu Sarat, unde urma sa aiba loc tranzactia. Astfel, C. C. E., de 39 ani, si C. A., de 45 ani, din Focsani, impreuna cu M. M. N., de 42 ani, cu domiciliul in Olanda, dar originar din Focsani, au fost depistati in flagrant delict in momentul in care incercau sa ofere spre vinzare 15.000 pastile de Ecstasy pe care le tineau ascunse in bidoane de bere. "Asupra celor trei suspecti politistii au gasit 11.245 comprimate Ecstasy, de culoare roz, droguri despre care exista indicii ca au fost aduse din Olanda, scopul fiind comercializarea pe piata din Romania", se arata in comunicatul de presa al procurorilor. Diferenta de pina la 15.000 fusese livrata deja, dupa cum spun oamenii legii. Comprimatele provin din Olanda, au logo-ul D&G, iar valoarea de piata a acestora este de peste 150.000 euro, mai arata anchetatorii. In momentul in care au fost luati la intrebari, focsanenii au ezitat sa spuna de ce aveau droguri asupra lor, dar unul dintre acestia a recunoscut ca i s-au promis 1.500 de euro daca distribuie pastilele. Cei trei au ajuns la sediul Parchetului General, unde au fost audiati. Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a doi dintre suspecti pe o perioada de 30 de zile inca din 19 martie, insa abia ieri aceste informatii au fost facute publice. Politia a evitat sa dea publicitatii numele celor trei focsaneni pentru a nu periclita ancheta. Surse din politie afirma ca pastile de tip Ecstasy au fost reperate recent si pe piata focsaneana. Ecstasy (MDMA) este un drog sintetic si psihoactiv cu proprietati inrudite cu cele ale amfetaminei si halucinogenelor, fiind folosit in anii \'70 in activitatea psihiatrica si psihoterapeutica. Ulterior, drogul a fost inclus in categoria substantelor stupefiante ilegale, dar in acelasi timp a inceput sa devina foarte popular in rindul tinerilor. Ecstasy se gaseste cel mai des sub forma de pastile, de forme si culori diferite, insa este vindut si sub forma de praf. Efectele utilizarii sint asemanatoare cu cele rezultate in urma folosirii amfetaminelor sau a cocainei. Pentru citeva momente de euforie, un consumator de Ecstasy se poate "alege" in timp cu afectiuni grave. (Raluca MANOLACHE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.