Ultima oră

Hotelul Tresor din Lepsa, facut scrum

Raluca Manolache
20 mar 2009 4532 vizualizări
20 de pompieri militari au incercat sa limiteze pagubele, dar fara folos u pompierii cred ca incendiul a fost cauzat de o defectiune la centrala termica u patronul Dumitru Serban a anuntat ca va reface pensiunea

Una dintre cele mai cautate pensiuni turistice din muntii Vrancei a fost ieri mistuita de flacari. Hotelul Tresor din Lepsa, cu o capacitate de 54 de locuri, a luat foc in jurul orelor 15.00, iar proprietarii nu au mai putut sa faca mare lucru pentru limitarea pirjolului. Incendiul, pornit de la mansarda, a fost sesizat chiar de salariatii unitatii. Cind au vazut ca iese fum din partea de sus, angajatii i-au alertat pe pompierii militari deoarece focul se extindea foarte repede. "Incendiul a izbucnit la Hotel Tresor Lepsa (cladire P^1 plus mansarda) si se manifesta la momentul sosirii fortelor de interventie pe o suprafata de circa 650 mp. Practic, focul a cuprins etajul si mansarda, construite din lemn, si acoperisul invelit cu tabla ondulata. S-a intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apa, o motopompa, doua autoturisme de prima interventie, circa 20 de militari pompieri si patru voluntari de la Tulnici", ne-a declarat maiorul Flaviu Chiscop, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Chiar daca s-au luptat cu flacarile mai bine de trei ore, pompierii nu au avut cum sa cistige lupta. Cele 54 de locuri dispuse in camere duble cu grup sanitar propriu au disparut sub ochii pompierilor, dar si ai celor care s-au oprit sa vada ce se intimpla. Pompierii au reusit sa salveze doar partea de jos a hotelului, unde se afla restaurantul, barul si sala de conferinte. "Pe la trei jumatate, patru s-a produs incendiul. Este o pierdere mare pentru Lepsa. Veneau multi oameni aici. Este una dintre cele mai bine vazute pensiuni din zona. Se pare ca incendiul a pornit de la centrala pe lemn", ne-a spus un localnic care a ajutat la stingerea focului. La nivelul ISU s-a format o comisie de ancheta care urmeaza sa stabileasca care au fost cauzele incendiului. Exista insa suspiciuni ca focul a pornit de la o fisura produsa la centrala pe lemn a hotelului. Din fericire nu au existat victime, singurul "ranit" fiind unul dintre pompieri care s-a taiat la un deget intr-o tabla.


Hotelul va fi reconstruit


Dupa izbucnirea incendiului, reprezentantii Electrica au sistat distributia curentului in localitate astfel incit pompierii sa poata lucra fara sa apara si alte probleme. Mai bine de trei ore, localnicii au asteptat sa se stinga incendiul pentru a se relua alimentarea cu energie. Unii dintre ei chiar au venit in zona hotelului deoarece nu stiau de ce nu au curent. "Nu stiu de la ce a pornit focul. Veneau multi turisti aici pentru ca era un hotel mare, cu o servire buna. Au luat curentul ca sa poata sa lucreze oamenii", a comentat o batrina din Lepsa. Administratorul pensiunii de doua stele, Dumitru Serban, nu a dorit sa comenteze foarte mult situatia. A spus doar ca hotelul era asigurat si ca il va reface pentru ca ii place foarte mult zona. De altel, proprietarii isi petreceau mult timp in zona, fiind cei care coordonau afacerea. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.