Ultima oră

Paraschiv Prodan ramine lider la CNSLR Fratia

Mihaela Beșleagă
18 mar 2009 806 vizualizări
De luni vor incepe proteste comune ale sindicalistilor in toata tara

Ieri, in urma alegerilor care au avut loc la Adunarea Judeteana a Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania (CNSLR) Fratia, filiala Vrancea, functia de presedinte va fi exercitata pentru urmatorii patru ani tot de actualul lider Paraschiv Prodan. Acesta a fost votat cu 75 de voturi "pentru", din totalul de 80. Imediat dupa alegeri, Prodan s-a deplasat la Bucuresti, unde urma sa aiba intilniri cu ceilalti parteneri sociali, in scopul demararii actiunilor de protest, deja anuntate pentru saptamina viitoare. "Aceste proteste vor fi comune, vor participa toate confederatiile sindicale din tara. Astazi (ieri, n.r.) vom avea o intilnire si vom discuta cu domnul Marius Petcu (presedintele CNSLR-Fratia, n. r.), pentru a stabili ce este de facut", ne-a spus liderul de la Vrancea, Paraschiv Prodan, care este presedinte inca din anul 2000. CNSLR are 8.000 de membri in Vrancea, printre institutiile afiliate numarindu-se Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon", Directia de Sanatate Publica, AJOFM, ITM si Casa de Pensii. Sindicalistii se pregatesc de ample miscari de strada, care vor incepe de luni. Primii care vor protesta vor fi functionarii publici, sindicalistii urmind sa picheteze sediile tuturor prefecturilor din tara, a partidelor politice PSD si PDL, dar si sediul Ministerului Muncii. Actiunile de protest vor dura doua ore. Reprezentantii sindicatelor sint nemultumiti de strategia adoptata de Guvern pentru cresterea nivelului de trai din Romania. Sindicalistii sustin ca majorarea pretului la gaze este nejustificata, mai ales ca Executivul a anuntat la ultimele negocieri ca nu va mai permite nici o crestere in acest sector. De asemenea, sindicalistii cer inceperea de urgenta a negocierilor pentru adoptarea legii salarizarii unitare. Daca negocierile vor esua, sindicalistii ameninta cu sistarea oricarei activitati. Si profesorii se pregatesc sa protesteze, nefiind de acord cu eliminarea salariului de merit si a primelor. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.