Ultima oră

Doi magistrati activi au intrat in barou

Nicoleta Cristea
18 mar 2009 1013 vizualizări
Judecatoarea Lenuta Harabor si procuroarea Marinela Arginteanu spun insa ca nu vor practica pentru moment avocatura

Baroul Vrancea a admis cererile de intrare in avocatura, fara examen, a magistratilor Lenuta Harabor, judecator in cadrul Judecatoriei Focsani, si Marinela Arginteanu, procuror la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani. Potrivit decanului Ticu Burca, cele doua magistrate au indeplinit conditiile pentru a se alatura baroului pe care il conduce, insa de acum inainte intrarea in organism nu se mai poate face decit prin examen, deoarece legislatia s-a schimbat. De la sfirsitul lunii noiembrie anul trecut legea privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat a fost modificata printr-o ordonanta de urgenta, care prevede ca si magistratii care vor sa fie avocati trebuie sa dea examen de intrare in barou, ca si orice alt simplu licentiat in drept, eliminindu-se astfel prevederile conform carora magistratii care aveau cel putin 10 ani vechime in cimpul muncii puteau trece fara examen la profesia de avocat. "Cele doua cereri au fost aprobate, intrucit dosarele au fost depuse inainte de modificarea legislativa. Asteptam noi avocati cu bratele deschise, mai ales ca majoritatea magistratilor sint bine pregatiti si pot trece cu bine de un examen. In ultimul timp au fost putini magistrati care au intrat in barou. In acest moment mai profeseaza Vasile Teodorescu, care se descurca foarte bine", ne-a declarat avocatul Burca, decanul Baroului Vrancea. Ambele magistrate ne-au spus ca in nici un caz nu vor practica avocatura in viitorul apropiat . "Am depus intr-adevar o cerere, dar in urma cu mai mult timp. In cazul in care imi va fi admisa cu siguranta nu voi profesa, ma voi autosuspenda din barou", a aratat procurorul Marinela Arginteanu. Nici judecatoarea Lenuta Harabor nu a luat in calcul practicarea efectiva a acestei meserii, mai ales avind in vedere faptul ca este magistrat in cadrul instantei de mult timp, iar trecerea dintr-o tabara in cealalta ar fi dificila. Se pare ca, pe linga aceste doua dosare, Baroul Vrancea a mai avut in studiu alte doua cereri similare introduse de magistrati vrinceni, care, cu toate ca se incadrau in termen, nu aveau toate actele complete. Potrivit datelor facute publice de UNBR, Baroul Vrancea numara la sfirsitul anului trecut 127 de avocati definitivi, care au dreptul de a-si apara clientii la toate instantele, si 16 avocati stagiari, in timp ce alti trei erau suspendati, ca urmare a exercitarii unei alte functii. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.