Ultima oră

Trebuiesc tratati cu strictete cei care polueaza

Iulia Nicolaie
19 mar 2009 914 vizualizări
Sustine Aurel Cristian, noul sef al Garzii de Mediu, care face referire si la cazul deversarii de pacura de la ENET SA

Noul comisar sef al Garzii de Mediu, Aurel Cristian, a declarat ca in perioada urmatoare vor avea loc mai multe controale si se vor aplica amenzi acolo unde este cazul, spre deosebire de anii trecuti, cind Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu s-a dovedit a fi mai indulgent, dind mai mult avertismente. "Pentru a schimba ceva, masura este una singura: sa utilizezi prerogativele legale; legea sa fie aplicata acolo unde trebuie aplicata. Masurile de prevenire sint date ca un raspuns, care vine sa preintimpine un prejudiciu iminent. Trebuiesc tratati cu strictete si fara indulgenta cei care polueaza deliberat sau din neglijenta", a declarat democrat-liberalul Aurel Cristian, care si-a preluat ieri postul de comisar sef recistigat in instanta. Acesta a mai adaugat ca asteapta sa primeasca din partea fostului comisar general, liberalul Octavian Popa, plata drepturilor salariale si a cheltuielilor de judecata. In ceea ce priveste rezultatul anchetei deversarii de pacura de la ENET SA Focsani, Aurel Cristian s-a declarat nemultumit de faptul ca nu a fost gasit nici un vinovat, motivatia oficiala fiind ca instalatia a cedat pentru ca era veche, iar zona respectiva se afla sub sechestrul AVAS si, in consecinta, societatea de termoficare nu putea sa faca verificari. "Nu exista poluare care sa nu aiba vinovat. Cineva trebuie sa raspunda de verificarea instalatiei", a sustinut Aurel Cristian. Pe de alta parte, fostul comisar sef Petrica Nitu spune ca, in urma raportului primit de la ENET SA Focsani, s-a ajuns la concluzia ca sursa deversarii a fost un ventil demontat, permitind astfel ca pacura sa treaca prin fisura din clapeta si sa ajunga la arzator si mai apoi in statia de epurare. In acelasi timp, fostul comisar sef, liberalul Petrica Nitu, care se afla in perioada de preaviz de 30 de zile, a declarat ca asteapta sa i se puna la dispozitie o lista cu posturile disponibile, luindu-le in considerare si pe cele de la nivel de national. Si asta pentru ca postul de consilier gestiune deseuri, pe care era incadrat acesta inainte de numirea in postul de comisar-sef, a fost ocupat de catre altcineva intre timp. (Iulia NICOLAIE)


Doar 81 de sanctiuni in 2008


Reprezentantii Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu au colectat anul trecut 365.000 de lei, care reprezinta valoarea a 81 de sanctiuni contraventionale aplicate agentilor economici. Cea mai mica amenda a fost data societatii Lorena Prod Com SRL, in valoare de 500 de lei, iar cea mai mare, de 65.000 de lei, a fost emisa firmei SC Oilex G&N SRL. Aceasta a facut anumite modificari la o statie de benzina, fara a avea avizul Agentiei de Protectia Mediului. "In mare parte, actiunile au fost eficiente, iar agentii economici sint mult mai receptivi la ceea ce trebuie sa faca. Ramine de vazut daca actiunile de control de luna viitoare vor confirma eficienta avertismentelor", a precizat fostul sef al Garzii de Mediu, care a aparut ieri la intilnirea cu presa alaturi de inlocuitorul sau. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 12 ore, 8 minute, 30 secunde
CE MOACE AU ASTIA DOI BAAAAAAAAH...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.