Ultima oră

Moldovenii au recunoscut ca au furat BMW-ul lui Viorel Trifan

Ziarul de Vrancea
13 mar 2009 3907 vizualizări
Pe numele celor doi, Vladislav Pinzari si Robert Girleanu, s-a emis mandat de arestare preventiva u al treilea strain a fost predat autoritatilor din Galati pentru un furt comis acolo u impotriva acestora a inceput urmarirea penala, existind probe ca ei au furat autoturismul BMW X 5

Judecatoria Focsani a emis mandate de arestare preventiva aseara pe numele a doi dintre cei trei cetateni moldoveni care au pus pe jar politia vrinceana in urma cu doua zile. Dupa ce ieri dimineata cei doi au fost audiati la Parchet, spre seara au fost adusi la Judecatorie pentru emiterea mandatelor. "Sint invinuiti pentru savirsirea infractiunii de furt calificat, unu dintre ei, iar celalalt pentru complicitate la infractiunea de furt calificat si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu dreptul de a conduce suspendat. Din probele administrate, noi apreciem ca sint indicii temeinice din care rezulta presupunerea ca ei au savirsit aceste fapte, ramine ca instanta sa se pronunte. Ei nu isi recunosc vinovatia. S-a facut o constatare tehnico-stiintifica din care au rezultat amprentele unuia dintre inculpati, dar el sustine ca a fost rugat de o alta persoana sa conduca aceasta masina", a declarat procurorul de caz Nicolae Pircalabescu la iesirea din sala de judecata. Vladislav Pinzari, 29 ani, cu cetatenie moldoveana si bulgara, si Robert Girleanu, 22 ani, cu dubla cetatenie, romana si moldoveana, au fost cercetati in legatura cu furtul comis in 2007, cind autoturismul BMW X 5 apartinind omului de afaceri Viorel Trifan a disparut din fata blocului. Atunci, politistii au incercat sa-i retina pe cei doi dupa o urmarire ca-n filme, incheiata in Muntii Vrancei, aproape de Ojdula. Acolo, politistii au gasit doar masina abandonata. "Cei doi cetateni moldoveni sint cercetati pentru savirsirea infractiunii de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat. Pe 30 august 2007 a fost sustras un autoturism BMW X 5, din Focsani, iar miercuri, cei doi au fost opriti in trafic. Impotriva lor a inceput urmarirea penala existind probe certe ca sint autorii furtului din 2007", a spus la prinz Luminta Dogaru, prim-procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani. Cei doi au fost audiati in prezenta avocatului. "Au dat declaratii si au recunsocut furtul. In prezent se fac cercetari cu privire la obiectele gasite asupra lor in autoturism", a mai adaugat Dogaru, care a specificat ca nu poate da mai multe amanunte pentru a nu periclita ancheta.

Cel de-al treilea este acuzat de un furt la Galati

Procurorii au stabilit ca Vladislav Pinzari este cel care a sustras masina, in timp ce Robert Girleanu a fost complice. Cei doi cetateni moldoveni nu au antecedente penale, dar par a face parte dintr-o retea de trafic cu masini furate. Al treilea cetatean moldovean, Gheorghe Z., 22 ani, aflat miercuri in masina oprita de politisti, a fost predat politistilor galateni pentru un furt de autoturism savirsit in judetul vecin. Miercuri dimineata, politistii de la Rutiera au oprit la Marasesti un autoturism in care se aflau cei trei cetateni straini. Unul dintre acestia a incercat sa ofere mita oamenilor legii pentru a-i lasa sa plece. In timp ce erau verificati, Robert Girleanu, unul dintre suspecti, s-a urcat la volan si a incercat sa fuga. S-a trecut la o urmarire ca in filme in care politistii au tras mai multe focuri in directia masinii, pe care au oprit-o intr-o liziera din apropierea Siretului. In masina Audi A6 au fost gasite calculatoare de bord Mercedes, chei de contact ale unor automobile de lux, statii de emisie-receptie, 20 de telefoane mobile, placute de inmatriculare, precum si o masina de gaurit, despre care se presupune ca ar fi fost folosite la spargeri si furturi de masini. Girleanu va raspune in fata legii si pentru ca a condus autoturismul desi avea retinut permisul pentru un accident mortal la Iasi. De asemenea, moldovenii vor raspunde si pentru tentativa de mituire. Anul 2008 nu a fost lipsit de furturi de masini straine, politistii vrinceni avind de solutionat cinci dosare. (Dan CHIRIAC, Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.