Ultima oră

Drumurile afectate de ploi strabatute cu caruta si tractorul

Mihaela Beșleagă
11 mar 2009 908 vizualizări
La Andreiasu de Jos, Mera, Poiana Cristei si Cîrligele, multe drumuri au devenit impracticabile din cauza ploilor si a alunecarilor de teren u pe unele drumuri comunale a ramas noroiul, asa incit se poate circula doar cu tractorul sau cu caruta

Drumurile afectate de ploile abundente care au cazut in judet in urma cu citeva zile au fost reparate partial. Luni, la sediul Prefecturii s-a prezentat, in cadrul Comitetului pentru Situatii de Urgenta, un raport operativ privind consecintele fenomenelor meteorologice periculoase produse in perioada 5 "" 6 martie, in comunele Andreiasu de Jos, Mera, Poiana Cristei si Cirligele. Bilantul pagubelor cauzate de revarsarea cursurilor de apa sau de alunecarile de teren cuprinde mai multe drumuri comunale si satesti afectate, precum si poduri si podete distruse. In comuna Andreiasu au fost afectate doua sate, Fetig si Hotaru, infrastructura fiind distrusa pe o suprafata de 80 m liniari. "Pe DC115 am intervenit cu utilaje si am reusit sa eliberam drumul, in schimb a ramas noroiul, cauza din care se poate circula doar cu tractorul sau cu caruta. Pe DC114 este mai dificil, intrucit trebuie balastat. Monitorizam in continuare situatia", ne-a declarat Ionel Budeanu, edilul din Andreiasu de Jos, una dintre cele mai afectate comunitati. Si la Cirligele au fost probleme, piriurile Mera si Dalhauti, iesite din matca, dar si apele care s-au scurs de pe versanti, au "spalat" balastul de pe mai multe drumuri. Drumul comunal Cirligele - Blidari a fost distrus pe o portiune de 1000 m liniari. Pe aceeasi distanta au fost afectate drumul comunal Sontu "" Petrovici si drumul din satul Dalhauti, in punctul Jilisteanu. "Ploile si apele puternice care au siroit pe drum au luat balastul de pe ulite, creind ravene de 15-20 de centimetri, pe sectiunea de drum Blidari-Bontesti-Dalhauti. S-a intervenit, astfel incit s-a remediat situatia. Am solicitat SGA o autorizatie de excavare pietris din piraie, pentru a se rebalasta drumul", ne-a spus si Stefan Moscu, primarul din Cirligele. Si la Mera a fost afectata infrastructura localitatii, respectiv doua drumuri satesti si un podet provizoriu ce traverseaza riul Milcov. Si in Poaia Cristei au fost distruse cinci poduri si a fost afectat un drumul comunal, intervenindu-se pentru reparare provizorie a acestora dat fiind ca peste 200 de familii sint izolate. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.