Ultima oră

Transportul in comun nu acopera tot Focsaniul

Daniel Garleanu
11 mar 2009 1338 vizualizări
Sint unele trasee care nu dau roade, in special in zonele de case , spune seful Societatii de Transport Public Local

Cele noua trasee pe care le detine in prezent Societatea de Transport Public Local Focsani nu reusesc sa acopere tot orasul. Cetatenii care locuiesc pe strazile Unirea Principatelor, Anghel Saligny sau in cartierul Bahne beneficiaza greu de transport in comun fiind nevoie, in cazul lor, sa parcurga pe jos distante considerabile sau sa dea bani pe taxi. De asemenea, tuturor le este cunoscuta aglomeratia de dimineata sau gradul de uzura a mijloacelor de transport care "vintura" zilnic orasul. Un focsanean care locuieste pe strada Unirea Principatelor si doreste sa ajunga la MedCenter trebuie sa astepte microbuzul 12 la Policlinica 2. "Aceste strazi sint singurele zone din oras neacoperite. Noi avem in plan extinderea, dar trebuie sa mai luam doua mijloace de transport. Sint unele trasee care nu dau roade, in special in zonele de case. Daca reusim sa mai aducem macar doua masini, din toamna o sa le orientam in cartierul Bahne", spune Ion Diaconu, directorul Societatii de Transport Public Local SA. Chiar daca in ultimii patru ani au mai fost introduse patru trasee noi, unele catre noile centre comerciale din jurul Focsaniului, o parte din cetateni sint nemultumiti. "Locuiesc in apropierea pasajului Cimpineanca si salut pe aceasta cale prelungirea traseului 10 prin aceasta zona. Totusi, calatoresc des spre cartierul Sud, iar cu o astfel de cursa "ocolita" ajung cam in acelasi timp cum as fi facut acest traseu pe jos. Clientii din Sud care lucreaza in zona Vilcele prefera traseul "pe jos" datorita lungimii celui actual", spune un focsanean pe forumul TRAM Club Romania. De asemenea, Transportul Public se confrunta si cu situatii in care calatorii sint transportati de microbuze care au trasee in afara orasului si carora le este interzis sa imbarce calatori din statiile din interiorul orasului. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 13 ore, 9 minute, 4 secunde
Poate reusiti sa dezbateti si problema statiilor de autobuze, ele nefiind dotate cu nici o inscriptie si cu nici un orar sau traseu al microbuzelor .O persoana straina ce ajunge in orasul nostru nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.