Ultima oră

Preturile la apa si caldura, pe baza de consultare publica

Doina Ganea
10 mar 2009 831 vizualizări
Numarul deciziilor alesilor locali, in ultimii patru ani, luate dupa consultarea cetatenilor n-a depasit 30.

Hotaririle privind modificarea tarifelor la apa si caldura sau a regulamentelor de functionare a transportului de calatori au fost supuse aprobarii alesilor locali numai dupa o prealabila consultare publica. Cel putin asa sustin oficialii Primariei Focsani intr-un raspuns la o solicitare formulata in baza Legii privind accesul la informatiile de interes public. Conform acestui raspuns, in perioada iunie 2004 - iunie 2008 "au fost propuse spre consultare asociatiilor legal constituite si cetatenilor" 37 de proiecte de hotarire, din care 12 au fost neadoptate sau retrase de pe ordinea de zi a sedintelor de catre consilierii locali care le-au initiat. Cele mai multe proiecte, 14 la numar, au fost supuse dezbaterilor publice in 2007. In principal acestea au avut ca obiect aprobarea unor regulamente privind unele servicii publice, cum ar fi ridicarea gunoiului, iluminatul public sau alimentarea cu energie termica. Dintre acestea, sase nu au fost adoptate de alesii locali. Anul trecut numai patru proiecte au fost supuse atentiei cetateanului. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 18 ore, 10 secunde
Ce sa mai lungim vorba.Propun ca in totalitate pensiile,salariile,alocatiile si celelalte venituri ale consumatorilor sa fie virate direct in conturile ENET si CUP.Sa-i pape sanatosi si cum vor ei in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.