Ultima oră

Ploile au izolat doua sate din Poiana Cristei

Ziarul de Vrancea
9 mar 2009 1034 vizualizări
Peste 500 de suflete au ramas izolate de lume, dupa ce apele naprasnice, care au dus la alunecari de teren, au distrus drumul si cinci poduri u in cele doua sate se poate ajunge doar pe jos u autoritatile asteapta sa scada debitul riului Rimna pentru a debloca drumul

Ploile continua sa provoace pagube in Vrancea si sa izoleze comunitati. Dupa ce vineri patru drumuri comunale si satesti din Andreiasu si Mera au fost grav avariate din cauza revarsarii riurilor si a alunecarilor de teren, in acest week-end si localnicii din comuna Poiana Cristei au avut de suferit din cauza ploilor. Peste 500 de suflete din satele Petreanu si Tiritu sint acum izolate dupa ce apele au distrus drumul si podurile. "Comitetul local pentru situatii de urgenta ne-a transmis faptul ca drumul comunal Poiana Cristei "" Tiritu a fost afectat de alunecarile de teren", a spus slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Accesul a fost blocat de acumulari de pamint si pietre iar circulatia din zona este intrerupta, singura modalitate de parcurgere a drumului fiind pe jos. De asemenea, cinci poduri provizorii din tuburi si lemn din satele Mahriu si Petreanu s-au prabusit din cauza cresterii riului Rimna. Au fost distruse podurile din punctele Tinoasa, Buligai, Burdusel si un pod de beton de la intrarea in satul Petreanu. "Ca urmare a ploilor abundente si a topirii zapezii a crescut debitul riului Rimna, iar in urma viiturii, podurile provizorii au fost distruse. Drumul comunal Poiana Cristei - Tiritu a fost blocat, lucru care se intimpla an de an cind sint debite mari. Pe aici se poate circula doar cu tractorul sau pe jos. Doua sate sint blocate si asteptam sa se opreasca ploaia ca sa putem interveni", spune Petrus Vlad, primarul comunei Poiana Cristei. Autoritatile asteapta sa mai scada debitul riului Rimna pentru a interveni in deblocarea drumului, cu buldozerele si pentru montarea tuburilor. Pina atunci insa in cele doua sate izolate reprezentantii primariei se ocupa ca oamenii sa primeasca tot ajutorul de care au nevoie. Ba mai mult, autoritatile au incercat sa vada daca sint bolnavi cronici care au nevoie de asistenta medicala sau gravide care ar putea sa nasca. Primarul Petrus Vlad spera ca in doua saptamini situatia sa revina la normal in localitate. Datele transmise ieri de Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) aratau insa, ca toate riurile erau in debitele normale si ca simbata si duminica nu s-au mai inregistrat precipitatii importante in judet. "Azi (ieri, n.r.) dimineata cele mai mari preciipitatii, de doar 6,5 l/mp, s-au inregistrat la Martinesti. Nu au fost nici precipitatii insemnate, iar riurile nici vorba sa iasa din cotele de aparare. Pagubele au fost cauzate de eroziuni si alunecari de teren", ne-a declarat duminica Sergiu Mihaila, purtatorul de cuvint al SGA Vrancea. Si reprezentantii Sucursalei de Distributie a Energie Electrice au declarat ca simbata si duminica nu s-au inregistrat avarii pe reteaua de alimentare cu energie electrica din judet. (R. MANOLACHE, M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.