Ultima oră

Continua razboiul cu primaria pentru Parcul Balcescu

Nicoleta Cristea
9 mar 2009 1993 vizualizări
Elena Cernat mai are de trecut citeva hopuri pina cind va sti cu certitudine ce drepturi are impreua cu sora ei u Elena Cernat este decisa sa lupte pina la capat, dar si sa ceara reactualizarea despagubirilor pentru terenul detinut de parinti in Parcul Balcescu

Chiar daca a cistigat mai multe runde cu Primaria Focsani pentru un teren mostenit de la parinti in actualul parc Nicolae Balcescu, Elena Cosma nu poate preda "armele". Impreuna cu sora sa, Ionelia Cernat, ar fi trebuit sa fie despagubite de primarie cu 90 de dolari/mp, pentru terenul de 2.260 mp pe care l-au revendicat si cistigat in instanta. Terenul, care a apartinut defunctului Gheorghe Trancu, este situat in Parcul Balcescu, mai concret pe str. Nicolae Balcescu nr. 21, iar Elena Cernat a instiintat primaria inca din 2001 asupra drepturilor pe care familia sa il are asupra acestei suprafete. Potrivit acesteia, pina in 2005, cind s-a decis ca alta solutie nu este decit judecata, primaria s-a limitat sa raspunda oral la instiintare, in sensul ca mostenitoarele au fost sfatuite sa aiba rabdare. Revendicarile celor doua surori au primit aviz favorabil abia la Curtea de Apel Galati, in apel, dar si la recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Insa, cu toate ca Primaria a fost obligata sa puna in aplicare decizia, institutia a facut o contestatie la executare, obtinind suspendarea executarii silite. De aici au plecat mai multe actiuni, in acest moment fiind inca "in picioare" o contestatie la executare, pe rolul Tribunalului Vrancea, cu termen luna aceasta, o cerere de stramutare a dosarului la o alta instanta, cu termen in iunie, dar si o alta actiune la ICCJ care se va judeca luna viitoare. Primaria sustine in recursul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu termen in aprilie, ca nu ea este cea care ar trebui sa vireze banii celor doua surori, sustinere aruncata insa in aer de instantele supreme, respectiv CA Galati si ICCJ, prin decizii anterioare. "Primaria nu putea sa plateasca despagubiri banesti, acestea urmind a fi platite din bugetul de stat si nu din bugetele locale", sustine administratia locala. "Primaria municipiului Focsani este detinatorul imobilului si ca entitate investita avea obligatia sa solutioneze notificarea... va fi obligata Primaria Focsani sa acorde reclamantelor masuri reparatorii prin echivalent, constind in despagubiri in suma de 696.036 lei", se arata in dispozitivele celor doua instante. "Daca eram eu, ma dadea de mult afara din casa, cum s-a intimplat in atitea cazuri. Domnul executor spune ca in functie de decizia de la Bucuresti vom recalcula suma pentru despagubiri", spune Elena Cosma, facind referire la unul dintre ultimele dosare ramase pe rolul instantelor. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.