Ultima oră

Floraresele spun ca nici florile nu se mai vind ca pe vremuri

Daniel Garleanu
8 mar 2009 1027 vizualizări
Nu mai sint barbati indragostiti , a decretat o florareasa din Piata Moldovei

Inghesuiala mare ieri pe culoarele de flori ale Pietei Moldovei. Barbatii imbracati de sarbatoare au luat flori pentru toate doamnele din viata lor, insa s-au uitat bine la pret inainte de a baga mina in portofel. "Am cumparat flori pentru toate cunostintele, mama, matusa, bunica "¦ Preturile mi se par destul de bune. Am luat zambile pentru ca sint flori de sezon", ne-a spus Mihai Toader in virsta de 24 de ani, prins la cumparaturi parfumate. Desi te strecurai cu greu printre vrincenii veniti la cumparaturi, florarii se pling ca incasarile nu se compara cu cele din anii trecuti. "Nu mai sint barbati indragostiti, nu mai sint tineri ca pe vremuri. Ne-au invadat tiganii de la Galati si noi nu vindem pentru ca vind ei. Fata de anul trecut, merge foarte prost si preturile sint aceleasi. Din cauza crizei, oamenii nu isi mai permit sa cumpere flori", declara necajita Elena Pasarica, o florareasa in virsta de 58 de ani. "Vinzarea merge mai rau ca anul trecut, se vede ca nu e aglomeratie", spune o alta vinzatoare de flori care se declara la fel de suparata pe vinzatorii sezonieri. Nici florariile nu inregistreaza vinzari extraordinare la inceput de primavara. "Vinzarile sint sub asteptari pentru ca bulevardul a fost plin de vinzatori ambulanti, iar noi, care platim taxe luna de luna, am fost direct afectati. Ei vind marfa si mai scumpa. A scazut vinzarea fata de anul trecut cu 40%", spune administratora unei florarii de pe bulevardul Unirii. "Merge slab din cauza vinzatorilor ambulanti. Fata de anul trecut se vinde cu 50% mai putin", spune un alt proprietar de florarie, care se poate lauda cu vinzarea unui buchet de noua trandafiri la 100 de lei. Cei care se tem de vremea capricioasa a primaverii pot coamanda flori din fata monitorlui. "In cazul nostru, fata de o zi normala, am vindut de 10 ori mai multe flori. Pachetele ajung in doua ore de la comanda, iar preturile in aceasta perioada au crescut cu 20%. Se cumpara flori de sezon, lalele, frezii, narcise, zambile", spune Dragos Pisica, administratorul site-ului www.florarie.ro, care livreaza si in Focsani. Se prea poate ca barbatii sa renunte la flori si sa cumpere mici cadouri mai utile sau bomboane pentru a le mai indulci doamne cu ocazia zilei de 8 Martie. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.