Ultima oră

Parchetele din Vrancea, mai sarace cu patru procurori

Nicoleta Cristea
4 mar 2009 1305 vizualizări
Aici este o munca de o presiune extraordinara , ne-a spus procurorul Victoria Vasilache

Patru procurori vrinceni au depus cerere pentru a fi eliberati din functie prin pensionare. Solicitarile vor fi luate in discutie saptamina aceasta, in sedinta CSM, si se pare ca magistratii nu au intentia de a reveni la "sentimente mai bune" fata de locul de munca. Doi dintre procurorii aflati pe lista CSM sint Victoria Vasilache si Florentina Sova, magistrati in cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea. "Aici este o munca de o presiune extraordinara. Concentrarea trebuie sa fie maxima, pentru ca si cea mai mica greseala poate fi speculata. Am nevoie de cel putin un an sa nu mai stiu de asta", ne-a dezvaluit procurorul Victoria Vasilache. Aceasta are peste 30 de ani experienta in magistratura, si, pina a se alatura Parchetului, a fost, impreuna cu procurorul Florentina Sova, procuror financiar. "Am debutat cu un caz de tilharie, in care un barbat a intrat peste o batrina in casa si a batut-o pentru a-i lua banii. Nu am acordat circumstante atenuante si am lucrat la acest dosar foarte intens, mai ales ca batrina a ramas schilodita dupa incident. In final, barbatul a plecat doar cu o sacosa de slanina si cirnati, adica bunuri pe care batrina i le-ar fi putut da daca ar fi ajutat-o la munci in gospodarie. A primit 17 ani de inchisoare", ne-a povestit magistratul Victoria Vasilache prima sa experienta ca procuror la actualul loc de munca. Si procurorii Neculai Sandu, din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, si Gheorghe Voinea, de la Parchetul Adjud, sint decisi sa iasa la pensie. Aceasta in conditiile in care schema de procurori la toate parchetele din judet este saraca, iar volumul de munca este foarte mare. Potrivit CSM, la inceputul acestei luni, oficial, in Vrancea sint vacante doua functii de conducere si patru de executie. Cele mai multe posturi libere sint la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.