Ultima oră

Radarele fixe au devenit mai indulgente

Dan Chiriac
4 mar 2009 2897 vizualizări
Cele sapte radare fixe din Vrancea filmeaza pe un singur sens, la 2 - 10 metri departare, si vor raporta doar viteze mai mari de 70 km/h

Cele sapte camere video instalate pe soseaua E85, intre Adjud si Slobozia Bradului, au raza de actiune mult mai redusa fata de radarele mobile. Daca cele instalate pe autoturisme pot filma pina la un kilometru, camerele fixe din Vrancea nu pot inregistra viteza decit pe citiva zeci de metri. Dupa instalarea camerelor video, multi soferi au avut dubii asupra modului in care aceste radare inregistreaza vitezele de deplasare. "Raza de fotografiere a acestor camere este de doar 2 - 10 metri. Acestea pozeaza din spatele masinii, in dreptul trecerilor de pietoni unde sint amplasate. De asemenea, conducatorii auto trebuie sa cunoasca faptul ca aceste camere nu filmeaza decit pe sensul de mers de deplasare", ne-a precizat cms Alexandru Cara, imputernicit la comanda Politiei Rutiere. Desi au fost mai multi soferi care au reclamat faptul ca ar fi fost inregistrati de radarele amplasate pe contrasens, politistii spun ca acest lucru nu e adevarat si ca aparatele filmeaza doar din spatele masinii.


Doar de la 70 km/h in sus


Politistii rutieri au marit si limita de viteza in dreptul acestor camere de filmat. "Am decis ca doar cei care circula cu peste 70 de kilomtri pe ora sa fie inregistrati de camerele de supraveghere. Acestea pot fi interceptate de detectoarele radar", a precizat cms Alexandru Cara. In ciuda publicitatii facute acestor camere de filmat, politistii continua sa emita zilnic sute de amenzi, soferii nestiind sau practic uitind de ele. "Media amenzilor nu scade sub 500 - 600 pe zi, un numar apropiat de cel inregistrat si in zilele de dupa instalarea acestora", a mai adaugat Cara. Cele sapte camere fixe sint amplasate in cinci localitati din Vrancea, pe E 85, dupa cum urmeaza: Dumbraveni "" pe sensul de mers Focsani "" Bucuresti, Dumbraveni, pe sensul de mers Bucuresti "" Focsani, Golesti, pe sensul de mers Focsani "" Bucuresti, Golesti, pe sensul de mers Bucuresti "" Focsani, Pufesti, pe sensul de mers Adjud "" Focsani, Haret, pe sensul de mers Adjud "" Focsani si la Calimanesti, pe sensul de mers Focsani "" Adjud. Politistii atrag atentia ca pe linga camerele fixe pe soseaua europeana sint amplasate si radare mobile. Acestia le recomanda soferilor sa nu accelereze dupa ce trec de camerele fixe pentru ca pot avea surpriza sa dea peste un radar mobil. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.