Ultima oră

Curatenia pe strazi, luna sau nu, in functie de criza economica

Iulia Crețu
2 mar 2009 1287 vizualizări
Salariatii Companiei de Utilitati Publice Focsani, in special cei de la salubrizare, sint amenintati cu desfacerea contractului de munca.

Se pare ca maturatorii vor fi primii afectati de bugetul de criza al municipalitatii, impovarat si cu subventii peste efortul bugetar de anul trecut. Deocamdata, directorul CUP SA, Gheorghe Vasilescu, spune ca nu are in vedere nici o disponibilizare, insa afirma ca in functie de aspectele economice s-ar putea ajunge si la acest lucru pe termen mediu. In acest moment, printre muncitorii de la salubrizare sint nemultumiri, influentate de viitorul incert, dar si de faptul ca nu mai primesc tichete de masa. "Asteptam bugetul, pina atunci nu putem lansa zvonuri alarmiste. In functie de conditiile economice, vom vedea ce facem. Ne cuplam, ne dimensionam in functie de fondurile existente. Acordarea de tichete de masa nu este o regula sau o obligatie. S-au acordat in anumite luni, apoi nu s-au mai dat. In acest moment nu se mai accorda. Insa muncitorii CUP vin la serviciu pentru salariu, nu pentru bonuri", ne-a spus Gheorghe Vasilescu, seful regiei apa-canal din cadrul Primariei Focsani. Printre angajati a inceput sa circule un zvon legat de disponibilizari inca de acum o saptamina, dupa ce unitatea a luat in calcul si renuntarea la serviciile de paza. Muncitorilor li s-a transmis ca societatea trebuie sa investeasca bani si in serviciile de alimentare cu apa pe care le-a preluat de la orasele din judet. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.