Ultima oră

Procesul morii din Cring se plimba intre instante

Nicoleta Cristea
2 mar 2009 1299 vizualizări
Tribunalul Vrancea a scos de pe rol procesul legat de revendicarea morii de la Muzeul Vrancei din Cringul Petresti, din cauza unei probleme legate de competenta, insa va mai dura un timp pina cind instanta indicata ca fiind competenta sa strige dosarul.

"Declina competenta de solutionare a cauzei in favoarea Judecatoriei Focsani. Suspenda orice procedura si inainteaza dosarul Curtii de Apel Galati pentru solutionarea conflictului de competenta", se arata in decizia instantei. Pe scurt, cu toate ca s-a considerat ca Judecatoria Focsani este cea in masura sa solutioneze cauza, acest lucru va fi decis la Curtea de Apel Galati. Moara, care reprezinta obiect de muzeu, a fost solicitata in instanta de Mihalache Nicolau, din Bolotesti, care a dat in judecata Primaria Bolotesti, Consiliul Judetean si Muzeul Vrancei. Mihalache spune ca in 1948 tatal lui a construit moara de apa, iar cele patru pietre de moara care puneau in functiune mecanismul au costat 250.000 de lei la acea vreme, fiind aduse din Franta. Batrinul a aratat ca moara le-a fost solicitata in 1971, dar pentru ca familia lui a refuzat, atit el, cit si tatal lui au fost dusi in arestul Procuraturii Panciu pentru trei zile, timp in care Primaria Bolotesti au demolat cladirea si au transportat-o in Cring. (N. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 17 ore, 45 minute, 44 secunde
Nea Melu Mazare,asa cum este cunoscut de toti tifestenii si de cei din Bolotesti de unde-i sotia,e bolnav de procese.Tot neamul lui este un neam de razbunatori si de cutitasi.Daca inventariati cate citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.