Ultima oră

Procesul lui Gheorghe Sararu bate pasul pe loc

Daniel Garleanu
28 feb 2009 1056 vizualizări
Procesul in care Gheorghe Sararu este acuzat de de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si sustragere de inscrisuri oficiale, s-a aminat din nou.

Cauza: Directia Silvica, institutie care a lipsit de la apelul procesului de pe rolul Judecatoriei Focsani. Tot in acest proces a fost citat si Inspectoratul Teritorial Sivic si de Vinatoare care a raspuns "invitatiei instantei". Judecatorul a hotarit aminarea cazului pina in luna martie, urmind ca in acest timp sa trimita adresa la toate celelate institutii implicate. Sararu, fost primar al comunei Mera, a fost trimis in judecata in anul 2007 din cauza mai multor nereguli silvice facute de acesta pe perioada cind era seful comunei, fapte legate de retrocedarea unor intinse suprafete de padure care, spun procurorii, s-a facut ilegal, creindu-se un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei. Dosarul a facut un popas si la Curtea Constitutionala, care in noiembie a respins exceptia de neconstitutionalitate ridicata de fostul edil social-democrat. Alaturi de Sararu au mai fost trimisi in judecata Constantin Nastase, fost viceprimar la Mera, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice. Nastase a facut parte din comisia locala de retrocedare a padurilor. Localnicii Ion Copu si Valentin Ursu au fost trimisi de asemenea in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu, pe motiv ca ar fi inlesnit activitatea infractionala a lui Sararu, facind cereri in vederea reconstituirii dreptului de proprietate si intelegindu-se sa vinda ulterior o parte din hectarele ce urmau sa le primeasca. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.