Ultima oră

Patru tone de carne de cal, pe post de muschi de vita

Dan Chiriac
27 feb 2009 1083 vizualizări
Falsul a fost pus la cale de un samsar din Homocea u in ultima vreme, din pricina scumpirii carnii de porc si de vita, au aparut mai multe filiere ce se ocupa cu vinzarea de carne de cal

Un barbat din comuna Homocea este cercetat intr-un dosar penal dupa ce a fost depistat transportind 3.600 de kilograme de carne de cal pe care vroia sa o vinda drept carne de vita. Totul a inceput in noaptea de 15/16 februarie, cind politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au depistat in trafic pe un homocean, care transporta cu o autoutilitara cele aproape patru tone de carne, despre care a declarat ca este "vita integrala". Politistii au avut dubii, intrucit carnea era mai rosiatica. "Procedindu-se la verificarea documentelor care insoteau cantitatea de carne, a reiesit ca aceasta ar proveni de la o firma din Birlad si urma sa fie vinduta in judetul Arges. Totodata, din certificatul de conformitate prezentat rezulta in mod explicit ca este carne de vita integrala, facindu-se referire expresa la avizul de insotire a marfii. Cercetarile politistilor au relevat insa ca aceasta carne provine din comuna Homocea si nu de la firma din Birlad", ne-au spus politistii care se ocupa de caz. Oamenii legii nu au crezut varianta soferului si au cerut efectuarea analizelor la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. "Rezultatul analizelor, primit ieri, a confirmat suspiciunile politistilor ca toate probele prelevate care au fost analizate au evidentiat ca este carne de cal. A fost dispusa distrugerea intregii cantitati de carne", a precizat comisarul sef Mariana Apostol, ofiterul de presa al Politiei. In acest caz a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sint continuate sub aspectul savirsirii infactiunilor de tentativa de inselaciune cu privire la calitatea marfii si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Politistii vor continua cercetarile pentru a vedea de unde provine carnea de cal si care sint persoanele implicate in taierea animalelor. In zona comunei Homocea functioneaza unul dintre putinele abatoare de sacrificare a cailor, insa oamenii legii spun ca marfa nu provine de la aceasta macelarie. In ultima vreme, din pricina scumpirii carnii de porc si de vita, au aparut mai multe filiere ce se ocupa cu vinzarea de carne de cal, care este mult mai ieftina. Amatorii de chilipiruri trebuie sa stie ca, daca li se ofera carne foarte ieftina, fara os si fara tendoane, ar putea fi de cal. In plus, daca nu este cumparata din magazinele autorizate, carnea de cal va poate imbolnavi de trichineloza. Chiar daca este comestibila, multi oameni nu vor sa consume carne de cal din considerente morale. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.