Ultima oră

Supermarket Lidl in locul Autogarii Focsani

Ciprian Fânaru
26 feb 2009 16231 vizualizări
Autogara Focsani se muta in apropierea Garii pentru a lasa locul unui supermarket ce va fi dezvoltat de compania germana Lidl u societatea Trans Company SA, detinatoarea licentei de autogara, a initiat un proiect de mutare a locatiei din Piata Victoriei nr. 1 in strada Bicaz nr. 26, la sediul fostei societati ITA pentru a lasa locul liber dezvoltarii magazinului de tip discounter u firma a cerut deja modificarea Planului Urbanistic Zonal Consiliului Local u Grupul german Lidl&Schwarz a decis sa reia planurile de dezvoltare a retelei de discount in Romania, dupa ce anul trecut a aminat intrarea pe piata din pricina pretului mare la terenuri

Dupa licitatii controversate pentru atribuirea traseelor de microbuze si nemultumirile calatorilor privind orarul curselor, iata ca acum aflam ca autogara se va muta pentru o afacere cu multe zerouri. Oficialii firmei care detine Autogara Focsani au anuntat ieri ca statia terminus a curselor intra si interjudetene se va muta in zona Garii Focsani pina in anul 2011, fara sa spuna insa nimic despre faptul ca locatia a fost vinduta pentru deschiderea unui centru comercial. Printr-o cerere inregistrata la Primaria municipiului Focsani, SC Trans Company SA a solicitat modificarea Planului Urbanistic Zonal in vederea construirii de spatii comerciale si parcari cu dotari si utilitati aferente, beneficiar urmind a fi compania LIDL ROMANIA SCS, firma care dezvolta o retea nationala de magazine si care a anuntat ca vrea sa se extinda in zona Moldovei. Noul supermarket Lidl va fi situat in Piata Victoriei din Focsani, cu accesele rutiere si fronturile construite adiacente acesteia in suprafata de 8.695 metri patrati. Consiliul Local Focsani a aprobat in sedinta ordinara din luna ianuarie solicitarea, insa prefectul Raluca Dan a cerut reanaliazarea mai multor proiecte, printre care si cel depus de firma care detine autogara. Cel mai probabil, proiectul va fi discutat la sedinta urmatoare.


Doi ani, termen de gratie


Societatea Trans Company SA este detinatoarea licentei de autogara in Focsani si, pentru a face loc noului supermarket, va muta locatia autogarii in strada Bicaz nr. 26, la sediul fostei societati ITA. Termenul de mutare a autogarii este 30 iunie 2011, dupa cum a declarat directorul Adrian Simulescu. Societatea Trans Company SA Focsani a incercat sa gaseasca citeva avantaje pentru mutarea autogarii, gen construirea unei autogari moderne, fluidizarea traficului de autovehicule in Focsani sau interconectarea sistemului de transport pe cale ferata cu cel judetean de transport. Cu toate acestea, este de la sine inteles ca mutarea Autogarii se face pentru a elibera spatiul pentru viitorul supermarket LIDL, care va aparea in Piata Victoriei din Focsani. Un alt argument invocat este acela ca pentru prestarea unor servicii de calitate este necesara construirea unei autogari moderne, lucru care ar fi benefic atit pentru transportatori cit si pentru calatori. "Termenul de finalizare a proiectului este 30 iunie 2011. Vom demara lucrarile pentru noul sediu, nu ne mutam miine, nici nu putem, sint contracte in derulare in acest moment. Sa nu inteleaga oamenii ca se va schimba locatia Autogarii acum, ne vom muta de-abia dupa ce se finalizeaza lucrarile, in anul 2011", a explicat Adrian Simulescu, directorul firmei Trans Company, cea care administreaza Autogara Focsani. Pentru informatii, sugestii si reclamatii, calatorii au la dispozitie numarul de telefon 0237/614661.


Lidl face deja angajari


SC LIDL ROMANIA SCS, filiala in cadrul grupului Schwarz detinator al unui lant de peste 8.000 de supermarket-uri in peste 20 de tari europene, a anuntat la sfirsitul anului trecut ca intentioneaza sa deschida in Romania o retea nationala de magazine, in special in orasele de marime medie. Gigantul german are in plan circa 50 de hipermarketuri. Grupul de retail intentioneaza sa investeasca 150 de milioane in Romania pina in 2012, in ciuda crizei financiare care afecteaza din ce in ce mai mult vinzarile. Retailerul Lidl Romania a inceput deja recrutarea de personal. Compania cauta angajati responsabili pentru extinderea in Moldova si Bucuresti si project manageri in constructii. Grupul german Lidl&Schwarz a decis sa reia planurile de dezvoltare a retelei de discount Lidl, dupa ce anul trecut compania a aminat intrarea pe piata romaneasca din cauza pretului ridicat al terenurilor. Lidl face parte din grupul Lidl&Schwartz, care este prezent in Romania prin Kaufland. Supermarketurile Lidl sint de tip discount, cu un format mic. Reteaua este foarte raspindita in Europa de Vest, mai ales in Germania, Austria, Grecia sau Italia. Magazinul de tip discounter va comercializa o gama larga de produse alimentare si nealimentare, sub sloganul "preturi mici, calitate germana". Cele doua divizii ale companiei au intrat in Romania in 2003, prin infiintarea unor firme detinute integral de Schwarz, insa germanii au mizat in primii ani doar pe extinderea Kaufland. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 51

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 6 ore, 27 minute, 31 secunde
N-au decat sa vina toti. Ar mai fi vreo cateva zeci prin Europa care inca n-au aparut. Daca vin si aia avem colectia completa. Numai sa ne lase taranii in pace sa vanda si ei. Deci sa nu mai bage citeste integral
, acum 739371 zile, 6 ore, 27 minute, 31 secunde
Citeste si te minuneaza pe http://www.frontulmoldovenilor.ro
, acum 739371 zile, 6 ore, 27 minute, 31 secunde
Daca tot vine in Focsani....va avea preturile din afara? sau vor fi ajustate la "nivelul" salariilor de aici????
, acum 739371 zile, 6 ore, 27 minute, 31 secunde
HaHa! Ce misto arata autogara de sus. Daca n-ai condus niciodata in cercul ala, ai zice ca-i ca-n palma. Lasa sa vina strainii. Noi nu sintem in stare. Asta-i realitatea.
, acum 739371 zile, 6 ore, 27 minute, 31 secunde
ce bine ca face si la noi lidl in sfarsit..o sa fie la fel ca penny..mancare proasta ji ieftina..mijtooooooo:))
, acum 739371 zile, 6 ore, 27 minute, 31 secunde
@Ana: Sa mori tu ana ca e mancare proasta si ieftina la Lidl? eu unu de 8 luni cumpar numai de la Lidl si nu a existat macar odata un produs care sa ma nemultumeasca. Calitativ sunt cu mult peste citeste integral
, acum 739371 zile, 6 ore, 27 minute, 31 secunde
DE VREME CE E GERMAN NU AR MAI TREBUI SA NE FACEM PROBLEME CA ATUNCI CAND LUAM MASINI NEMTESTI NICI NU NE GANDIM CA AR PUTE FI RELE.APOI GERMENIA E PE LOCUL 2 IN LUME LA EXPORTURI DUPA CHINA.ANUL citeste integral
, acum 739371 zile, 6 ore, 27 minute, 31 secunde
As dori si eu sa ma angajez la lidl... dar nu stiu cum sa procedez... adica nu stiu unde sa ma adresez.. As vrea sa aflu !
, acum 739371 zile, 6 ore, 27 minute, 31 secunde
Stie cineva daca se fac angajari si pentru lidl in focsani???....daca se poate sa ma ajutati cu un site sau vreo informatie cui as putea sa ma adresez.
, acum 739371 zile, 6 ore, 27 minute, 31 secunde
vreau sa stiu unde se depun cv-urile pt angajari la lidl focsani va rog frumos
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.