Ultima oră

Instruirea edililor in situatii de urgenta, cu usile inchise

Raluca Manolache
26 feb 2009 931 vizualizări
Presedintii Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta (CLSU) au participat ieri la instructajul de pregatire anuala, actiune ce s-a desfasurat la Primaria Focsani, cu usile inchise.

La acest eveniment au fost prezenti peste 70 de primari in calitate de presedinti ai CLSU, ocazie cu care au fost informati de directorul Corpului de Control al ministrului Administratiei si Internelor cu privire la situatia operativa din 2008 si li s-au prezentat materiale privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, Sistemul de instiintare, avertizare si alarmare a populatiei cit si doua ordine privind organizarea si desfasurarea programelor de pregatire a specialistilor compartimentelor de prevenire. "La instructaj au participat, de asemenea, si reprezentanti ai unor firme care au prezentat materiale de protectie necesare pe timpul interventiilor in situatii de urgenta (costume de protectie), cit si materiale specifice pentru interventii la inundatii. Este vorba despre saci biodegradabili ce in contact cu apa isi maresc volumul si greutatea si un sistem manual de stingere a incendiilor cu aerosoli ce poate fi utilizat la inceputul unui incendiu", ne-a declarat slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al Pompierilor. La instructaj au mai participat si reprezentanti ai APM Vrancea, Comisariatului Judetean Vrancea al Garzii Nationale de Mediu si Sistemului de Gospodarire a Apelor care au prezentat modul cum se gestioneaza situatiile de urgenta generate de inundatii sau seceta. Primarii au fost avertizati ca in urmatoarea perioada ar putea fi verificati prin sondaj de Corpul de Control al Ministerului Administratiei si Internelor care a sosit in aceste zile la Prefectura. (R. MANOLACHE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.