Ultima oră

VIP-urile vrincene isi dezvaluie povestile de dragoste

Ziarul de Vrancea
24 feb 2009 2663 vizualizări
Cativa politicieni si sefi de institutii au povestit cu drag de momentul in care si-au cunoscut perechea u Silvia si Mircea Diaconu au sarbatorit nunta de aur anul trecut u Iordache Bostan si-a cucerit definitiv sotia la o nunta, la care doamna venise insotita u Mihai Copaci si-a cunoscut aleasa la Tribunal, in timpul unui proces u Nausica si Mircea Dragos s-au cunoscut la o prezentare de moda iesita din comun u procurorul Ioan Lefter recunoaste ca sotia l-a intrecut la carte si in liceu si in facultate

In ultimii ani, Dragobetele a revenit in atentia romanilor, care au gasit un nou prilej de a se bucura de dragostea pe care le-o poarta jumatatilor de viata. Sagetati de Cupidon, politicienii sau sefii de institutii si-au amintit cu drag pentru Ziarul de Vrancea de persoanele care le-au furat inima cu ani in urma. Unii s-au indragostit la prima vedere, unii le-au furat altora iubitele, dar pe cei mai multi dintre ei ii leaga pasiunile comune, iubirea si respectul pentru persoana care le sta alaturi. VIP-urile locale ne-au dezvaluit metodele prin care si-au cucerit partenerii si cum au reusit sa-i tina aproape atitia ani. Recordul in materie de longevitate a casatoriei este detinut de vicepresedintele Consiliului Judetean, Mircea Diaconu, care a sarbatorit "nunta de aur" anul trecut cu sotia sa Silvia.


Nunta de aur in familia Diaconu


O dragoste solida, care a evoluat peste ani, bazata pe respect si intelegere, asa poate fi caracterizata povestea convietuirii timp de jumatate de veac dintre Mircea Diaconu, vicepresedintele Consiliului Judetean, si aleasa inimii sale. Secretul unei legaturi atit de indelungate si de trainice? "In primul rind liantul este dragostea, trebuie sa te lege cu adevarat ceva de persoana de alaturi, apoi respectul reciproc si dorinta de a forma o familie cu adevarat. Acum, dupa atita timp, ma leaga aceleasi sentimente de dragoste si respect, avem o convietuire civilizata si o familie durabila. Urez la toata lumea sa ajunga la anii pe care i-am petrecut noi impreuna", ne-a marturisit decanul de virsta de la CJ, Mircea Diaconu. Acesta, in virsta acum de 75 de ani, si-a intilnit jumatatea in urma cu 51 de ani, pe cind era un tinar de 24 de ani, iar anul trecut au sarbatorit "nunta de aur". "Am vazut-o, mi-a placut cum arata, apoi am intrat in relatie si ne-am casatorit. Altfel erau conceptiile atunci. Cautam o fiinta pe care sa te bazezi, cu care sa poti sa pleci la drum, un om modest, care sa isi faca datoria, un om util societatii", povesteste Mircea Diaconu, care regreta totusi ca timpul a trecut parca prea repede, iar viata nu a fost mereu "o autostrada, ci un drum sinuos", pe care cei doi l-au parcurs impreuna. Si pentru ca nimic nu este intimplator in viata, vicepresedintele Mircea Diaconu este de profesie inginer silvic, iar numele sotiei este, evident, Silvia.


Prezentare de moda cu"¦ lipici


Dragos Mircea, fost prefect de Vrancea si actual inspector guvernamental, implineste pe 2 martie sapte ani de la unirea destinelor cu creatoarea de moda Nausica. "Ne-am cunoscut la o intilnire intre prieteni comuni, frecventam acelasi cerc de prieteni. Asa a inceput totul. Lucrurile au decurs normal si dupa nici un an ne-am casatorit. Cea mai frumoasa amintire este cind s-au nascut cei doi copii. Este important ca cei doi sa tina unul la altul, sa traga la aceeasi caruta, sa existe sentiment si intelegere", ne dezvaluie din culisele unei casnicii reusite Mircea Dragos. Inceputurile relatiei au fost legate de o prezentare de moda inedita, la care au colaborat cei doi, alaturi de inca un prieten, care au pus bazele colaborarii impreuna si in cimpul afacerilor. Nausica Mircea a creat atunci o colectie iesita din comun de rochii din folie, pe care erau aplicate noile etichete de vinuri promovate de Dragos pentru firma la care lucra in acea perioada.

Dintr-o idee de moment s-a nascut o casnicie frumoasa. Subprefectul Ion Oprea implineste si el aproape doua decenii alaturi de Mihaela, aleasa inimii. Acesta isi aminteste cu placere de momentele frumoase petrecute impreuna si considera ca au intemeiat o familie reusita. Care este secretul unei casnicii fericite? "Comunicarea, sinceritatea, acceptarea unor defecte ale celuilalt, dorinta de a aduce periodic ceva nou in familie, armonia", marturiseste Ion Oprea. Si profesia a cimentat legatura dintre ei, adauga acesta, ambii fiind de profesie economisti. Mihaela si Ion Oprea au impreuna doi copii.


Cercul de matematica in locul petrecerilor


Seful politiei vrincene, comisarul sef Sandel Doaga, s-a cunoscut cu sotia sa in timpul liceului, dar s-au casatorit abia dupa terminarea Facultatii. "Nu pot spune ca a fost dragoste la prima vedere. Ne-am cunoscut in timpul liceului, fiind colegi la Colegiul Economic din Focsani. Apoi, sotia mea, Aneta, a terminat facultatea la Bucuresti si a primit repartitie acolo. Am pastrat legatura in aceasta perioada. Dupa ce am terminat facultatea, ne-am reintilnit si in 1982 ne-am casatorit", ne-a dezvaluit Sandel Doaga, care in urma cu doi ani a sarbatorit nunta de argint alaturi de sotia sa. Si prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea si-a cunoscut sotia in timpul liceului. "Am fost colegi la Liceul Grigore Moisil din Onesti, dar si la Facultate, unde ea a studiat fizica, iar eu dreptul. Ne-am casatorit in urma cu 36 de ani si avem o fata, Oana, si doi nepoti. Nu pot spune ca ne distram foarte mult, nu participam la foarte multe petreceri. Era mult mai interesant cercul de matematica-fizica, eram elevi foarte silitori, iar sotia mea m-a depasit tot timpul. Angela a fost mai buna ca mine si tot timpul a devenit sefa de promotie, atit la liceu cit si la facultate", ne-a spus Ion Lefter.


Bostan a venit la nunta singur si a plecat cu pereche


Inspectorul scolar general, Iordache Bostan, povesteste cum si-a cunoscut sotia, dar mai ales cum s-a infiripat iubirea dintre ei. "Eu venisem de la Facultate exact cind se daduse admiterea si am intrebat cine a mai intrat la Facultate din Ruginesti, si era o singura fata absolventa de liceu care intrase la invatamint superior. Intr-o zi m-am urcat pe bicicleta si m-am dus sa o vad. Cum am cunoscut-o mi-a placut, arata bine, pot sa spun ca a fost dragoste la prima vedere. La o saptamina dupa asta am fost la nunta unui coleg unde ea venise cu un prieten, dar a sfirsit prin a pleca cu mine acasa", a povestit emotionat "generalul" scolilor, care a adaugat ca dupa aproximativ un an s-au si casatorit, fiind impreuna de mai bine de 30 de ani. Si "primarita" din Timboiesti, Daniela Mihalcea, a povestit cum si-a cunoscut sotul, inca din adolescenta. "Ne-am cunoscut la Timboiesti, eu eram contabila la CAP. Sintem casatoriti de 18 ani, din octombrie 1990. La inceput a fost doar o relatie de amicitie, de curtoazie, dar cu timpul ne-am cunoscut mai bine. Dupa aproximativ un an de zile a venit si copilul", ne-a povestit emotionata Daniela Mihalcea.


A fost dragoste la prima vedere


Seful Casei de Asigurari de Sanatate, Mihai Copaci, traieste o frumoasa poveste de dragoste inca din "â„¢92. Atunci a cunoscut-o pe mama copiilor sai, judecatoarea Adriana Copaci. Acesta recunoaste ca in tinerete nu prea i-au fugit ochii dupa fete pentru ca a stat mai mereu cu burta pe carte. "Am fost o persoana mai studioasa si atentia mea s-a indreptat catre studii. Am avut o adevarata relatie doar cu sotia mea. Am cunoscut-o la Tribunal, in 1992, cind am avut un proces, un litigiu cu pamint. Eu cred ca am facut primul pas, chiar daca eram intr-o perioada mai delicata din viata. A fost dragoste la prima vedere", marturiseste Mihai Copaci. La polul opus se afla senatorul de Vrancea, Sorina Placinta, care spune ca nu crede in dragoste la prima vedere, ci in compatibilitate si in destin.

"Mi-am cunoscut sotul prin 1993. Faptul ca ne doream sa facem acelasi lucru a dus la sudarea relatiei. Cind oamenii gasesc interese comune si se inteleg bine totul este in regula. Nu prea cred eu in dragoste la prima vedere. Ce-i al tau e al tau! Mai devreme sau mai tirziu, tot o sa intilnesti persoana potrivita. Totul e sa crezi, Dumnezeu are grija de toate", a opinat Sorina Placinta, casatorita pentru a doua oara in viata cu omul de afaceri suedez Stefan Sobota, care ii este si partener de afaceri.


Dragoste la "Seara Distractiva"


Presedintele patronatului IMM-urilor din Vrancea, Ion Roman, s-a intors in trecut pentru a-si aminti serile de dans popular de la Caminul Cultural din Golesti, unde si-a cunoscut sotia pe nume Constanta. "Prima data am remarcat ca dansa bine populara si mi-a placut si cum arata. Am invitat-o la dans si astfel am cistigat si un concurs numit "Dansul Merelor". Avem 25 de ani de casatorie. Trebuie sa faci tot ce poti sa ramii tinar", i-a sfatuit Ion Roman pe toti indragostitii. Acesta ne-a mai facut o marturisire: de ziua romaneasca a iubirii isi va duce sotia la o terasa pe faleza din Galati, unde ii va darui un mare buchet de flori. (Grupaj realizat de I. NICOLAIE, M. BESLEAGA, R. MANOLACHE, D. GIRLEANU, D. CHIRIAC)


Dragobetele saruta fetele!


Echivalentul romanesc al sarbatorii americane Valentine"â„¢s Day, Dragobetele, fiul babei Dochia, este numit si "Cap de primavara". Entitate magica asemanatoare lui Eros sau Cupidon, Dragobetele se diferentiaza de blajinitatea Sfintului Valentin din traditia catolica, fiind un barbat chipes, neastimparat si navalnic, care fura fetele si le saruta cu foc. Preluat de la vechii daci, unde Dragobetele era un petitor si un nas al animalelor, romanii au transfigurat Dragobetele in protectorul iubirii. "Dragobete, hot de fete", dupa cum este numit tinarul barbat in folclorul de la nord de Dunare, nu este sarbatorit cum s-ar cuveni de catre tineri, acestia fiind mai degraba atrasi de Valentine"â„¢s Day cu ursuletii sai pufosi de plus si inimioarele kitschoase de plastic. Dar pina la urma, orice zi este potrivita pentru celebrarea iubirii. La multi ani tuturor indragostitilor!






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 14 ore, 57 minute, 24 secunde
"Daca dragoste nu e, nimic nu e!" Dumnezeu ne uneste destinele prin iubire iar de aici porneste totul in viata, respect, compatibilitate, interese si altele. Dragostea si iubirea mentine orice citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.