Ultima oră

Facturile restante ale ENET, platite pina in vara

Iulia Crețu
21 feb 2009 994 vizualizări
Distrigaz a intirziat sa trimita Primariei Focsani modelul de contract pentru esalonarea datoriilor u edilul Bacinschi explica episodul de colaps de la ENET prin facturile exagerate la gaze naturale u daca nu se reia furnizarea de gaz metan, ENET ar putea primi inca o mie de tone de pacura pentru martie

Primaria Focsani inca nu a primit modelul de contract de la Distrigaz pentru a putea emite biletele la ordine in contul datoriilor SC ENET SA catre furnizorul de combustibil. Edilul Decebal Bacinschi i-a convocat ieri pe consilierii locali in speranta ca pina la ora sedintei va intra si in posesia contractului, ceea ce nu s-a intimplat. Situatia incerta lasa municipiul in frig, societatea de termoficare functionind in aceste zile pe stocul de pacura. In ciuda acestei explicatii, confortul termic din apartamente a scazut, simtindu-se frigul. Bacinschi a precizat ca in cel mai sumbru scenariu, acela al unei neintelegeri cu Distrigaz, fabrica de caldura ar putea beneficia de o cantitate de pina la o mie de tone de pacura de la o firma din Ploiesti. "Actualul stoc de pacura ne ajunge pina la sfirsitul lunii. Voi purta discutii cu directorul unei societati comerciale de la care am putea lua niste pacura, intre 500 si 1.000 de tone, care ne-ar ajunge pentru luna martie", a dat asigurari primarul. Bacinschi a completat ca vechile garantii la plata cerute de Distrigaz au fost onorate la timp, amintind ca noile restante ar putea fi esalonate la fel, prin bilete la ordin, pina la 15 iulie 2009. Este vorba de o datori de 23,3 milioane lei pe care ENET le are de platit furnizorului de gaze naturale. Potrivit declaratiilor lui Decebal Bacinschi, centrala termica are de incasat pe agentul termic furnizat, atit de la populatie, dar si din subventiile de la stat, 24,6 milioane lei. "Valoarea facturii la gaze a crescut cu 30%. Factura din decembrie este de 8,7 milioane lei, iar cea din ianuarie este de 9 milioane lei, sume extraordinar de mari. Sintem in masura sa platim aceste facturi in conditiile esalonarii. Distrigaz a cerut ca pina pe 15 iulie 2009 sa platim prin bilete la ordine facturile acestea doua. Incasarile de la populatie din ultimele zile au fost bune, ceea ce ne da sperante ca vom stringe banii", a completat primarul municipiului Focsani. Consilierii locali, in parte deranjati de faptul ca sedinta de ieri a fost lipsita de obiect, au cerut ca la ENET sa se angajeze firme specializate pentru audit si studii de oportunitate a trecerii pe combustibil alternativ. Acordul CL Focsani pentru emiterea biletelor la ordine pentru garantii de plata catre Distrigaz, pentru facturile restante, se va cere, in cazul in care societatea trimite modelul de contract Primariei Focsani, la intilnirea ordinara de saptamina viitoare, de marti. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.