Ultima oră

Studentii politisti, in practica

Raluca Manolache
19 feb 2009 955 vizualizări
Termin in vara si am inima plina de dorinte , ne-a declarat una dintre viitoarele politiste

45 de studenti ai Academiei de Politie "Al. I. Cuza" Bucuresti dau piept cu munca de politist. Pina la finele acestei luni, viitorii politisti se vor afla la IJP Vrancea unde desfasoara stagiul de practica. Studentii, care provin din cei patru ani de studii, au astfel posibilitatea sa puna in practica toate cunostintele acumulate in facultate, acestia fiind repartizati pe diferite linii de munca. Cei mai multi se afla la Ordine Publica. "Scopul efectuarii acestor stagii il constituie implicarea directa a studentilor, alaturi de profesionisti, in activitatea efectiva, precum si dobindirea de cunostinte si deprinderi specifice meseriei de politist pe care si-au ales-o. Astfel, vor intra in contact cu realitatea muncii de politist, cu problemele concrete cu care se confrunta institutia, datele situatiei operative de pe raza de competenta, activitatea acestora fiind indrumata de politisti-tutori profesionali cu experienta", spune comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei. Dana Oprea, una dintre studente, care face practica la cercetari penale, este nerabdatoare sa inceapa munca. "Orice lucrator de politie vrea sa isi desfasoare activitatea intr-un mod anume. Iti pui amprenta fie ca vrei fie ca nu vrei. Fiecare are propriul mod de a lucra. Termin in vara si am inima plina de dorinte", a declarat Danea Oprea. Practica ii ajuta pe studenti sa acumuleze cit mai multe cunostinte astfel incit sa intre cit mai usor "in piine". (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.