Ultima oră

Distrigaz nu mai crede in vorbe

Doina Ganea
18 feb 2009 929 vizualizări
Compania a cerut garantii pentru a deschide robinetul

Reluarea furnizarii gazelor naturale pentru ENET SA Focsani este conditionata de catre compania Distrigaz Sud. Distribuitorul de gaz doreste si garantii materiale in afara graficului de esalonare stabilit cu primarul municipiului Focsani, Decebal Bacinschi. Daca ieri dimineata, directorul ENET, Valter Popescu, era optimist in ceea ce priveste reluarea furnizarii gazelor naturale de catre Distrigaz si spera ca ieri dupa-amiaza acestea sa fie reluate, spre seara, situatia a fost cu totul alta. "Am discutat impreuna cu primarul, cu cei de la Distrigaz si speram ca din aceasta dupa-amiaza (ieir n. r.) lucrurile sa reintre in normal. Le-am facut mai multe propuneri, printre care reesalonarea datoriei, dar ne-am luat si angajamentul ca vom face mai multe plati zilele acestea. Initial au fost de acord cu graficul propus, dar dupa ce au discutat cu sefii lor, s-au razgindit si acum vor si ceva garantii. Ceva cam in genul celor oferite in toamna trecuta de catre Consiliul Local. Asteptam un fax prin care sa ne spuna conditiile", ne-a declarat Valter Popescu. La inceputul saptaminii, Distrigaz Sud a decis intreruperea furnizarii gazelor naturale catre ENET din cauza unei datorii de peste 25 de milioane de lei, din care 14,7 milioane de lei, reprezinta facturile pentru lunile noiembrie si decembrie 2008 si alte 10 milioane reprezinta factura pe luna ianuarie 2009, care inca nu a ajuns la scadenta. In prezent SC ENET SA are de recuperat numai de la populatia Focsaniului 9,3 milioane de lei. Ca urmare a acestei situatii, centrala functioneaza pe pacura, dar stocul este limitat. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.