Ultima oră

PE considera raportul pe justitie exigent

Iulia Crețu
18 feb 2009 876 vizualizări
Europarlamentarii romani de la Bruxelles considera urecheala din raportul Comisiei Europene pe probleme de justitie din Romania drept corecta si exigenta.

Lupa Uniunii Europene, apropiata de domeniul instantei de judecata din tara noastra este in strinsa legatura si cu nevoia Bruxelles-ului de a fi asigurat ca banii cetatenilor europeni alocati Romaniei sint cheltuiti regulamentar. "Chiar daca Mecanismul de Cooperare si Verificare inceteaza conform Tratatelor dupa 3 ani de la 1 ianuarie 2007, deci la 1 ianuarie 2010, trebuie sa avem in vedere ca Bruxelles-ul nu epuizeaza decit mijloacele coercitive cunoscute drept clauze de salvgardare, si in principal clauza prin care deciziile justitiei romanesti nu ar fi recunoscute la nivel european. Sanctiuni ca inghetarea unor fonduri structurale sau de pre-aderare, intirzierea aderarii la Schengen si Euro, ar ramine in schimb pe masa chiar si dupa suspendarea Mecanismului de Cooperare si Verificare", este de parere europarlamentarul Alexandru Nazare. La recenta conferinta de presa sustinuta la Focsani, prin care s-a anuntat candidatura sa la un nou mandat pentru Parlamentul European, democrat-liberalul a precizat ca Bruxelles-ul nu trebuie sa fie oglinda scenei politice interne a Bucurestiului. In ciuda acestei afirmatii, europarlamentarul nu a ezitat acum sa blameze nereusitele Guvernului Tariceanu pe probleme de justitie si sa isi arate increderea in cel condus de seful sau de partid, Emil Boc. "Comisia europeana subliniaza, subtil, in limbajul tehnic specific, stagnarea progreselor sau chiar regrese, ceea ce este indirect o critica adresata Guvernului Tariceanu, dar si fostului Parlament", spune Alexandru Nazare. (Iulia CRETU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.