Ultima oră

Politia a facut inconjurul judetului!

Raluca Manolache
17 feb 2009 2260 vizualizări
Fiul preotului Tanase Joghiu a fost prins pentru a doua oara cu tigari de contrabanda u noua persoane se afla in atentia oamenilor legii fiind suspectati pentru comiterea de infractiuni u la sfirsitul saptaminii, seful Politiei a scos in strada peste 300 de politisti de la mai multe formatiuni

Politia vrinceana sustine ca peste 300 de politisti au iesit in strada in acest week-end pentru prevenirea faptelor antisociale, dat fiind numarul tot mai mare de furturi comise in tara. Locurile vizate de politisti au fost pietele, barurile, discotecile, locurile de cazare si alte locuri pretabile pentru fapte rele. în urma actiunilor, oamenii legii se lauda ca au aplicat 450 de sanctiuni contraventionale in valoare de 61.513 lei celor predispusi la fapte antisociale. Astfel, pe raza orasului Panciu politistii au pus mina de 760 litri vin si 80 litri tuica. Alcoolul a fost confiscat de la Vasile Calota din comuna Fitionesti pentru ca omul nu avea documente de provenienta. Si Nicolae Joghiu, 23 ani, fiul preotului Tanase Joghiu, din Focsani, a fost depistat la Nanesti in timp ce transporta tigari timbrate in Republica Moldova. Cele 1.360 de tigari au fost confiscate pentru ca barbatul nu avea acte de provenienta. Tinarul este prins pentru a doua oara de politisti cu tigari de contrabanda, dupa ce la inceputul lunii februarie a fost prins impreuna cu fratele sau in timp ce transportau 3.000 de pachete de tigari marca "More". De asemenea, cu ocazia activitatilor desfasurate pe linie silvica a fost confiscata cantitatea de 9,55 metri steri lemn foc, in valoare de 750 lei. "Actiunea a urmarit, totodata, efectuarea de controale si razii pe diverse domenii de activitate, iar in desfasurarea acesteia au fost implicate si celelalte institutii cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice. In aceasta perioada, au fost efectuate peste 308 de controale si cinci razii, fiind angrenati 304 politisti, 186 din structurile politiei de ordine publica, 39 politie rutiera, 45 investigatii criminale, 9 investigarea fraudelor, 18 interventie rapida si 12 alte structuri operative ale politiei", a precizat comisarul sef Mariana Apostul, purtatorul de cuvint al Politiei. Au mai fost constatate 12 infractiuni si au fost identificate noua persoane suspectate de comiterea unor infractiuni. Oamenii legii vor continua aceste actiuni si in colaborare cu jandarmii in vederea descurajarii raufacatorilor. "Aceste actiuni vizeaza in principal intarirea prezentei echipei de patrulare in mediile si zonele de interes operativ pentru prevenirea actelor infractionale si descurajarea manifestarilor antisociale", a precizat Mariana Apostol. Cu aceasta ocazie au fost scosi in strada si o parte din oamenii legii aflati in "rezerva de cadre" protejata de la Ordine Publica, dar care desfasoara in general munca de birou. (Raluca MANOLACHE)


Posturi vacante pentru politistii tineri


Noul ministru al Administratiei si Internelor, Dan Nica, a cerut conducerii Politiei Romane sa angajeze inca 2.000 de politisti exclusiv pentru ordine si siguranta publica. La nivelul judetului nu se pune inca aceasta problema in conditiile in care posturile libere urmeaza sa fie ocupate de politistii tineri. "In momentul de fata, statul de organizare al IPJ Vrancea este ocupat in proportie de peste 90%. Functiile ramase vacante vor fi ocupate cu absolventii acadamiei si ai scolilor de politie", a mentionat comisarul sef Mariana Apostol. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.