Ultima oră

Centura este obligatorie si pentru bebelusi

Raluca Manolache
17 feb 2009 915 vizualizări
In cadrul actiunilor pe linie de centura de siguranta, rutieristii vor avea in vedere si scaunele pentru micii pasageri

Politistii de la Circulatie vor avea in atentie in aceasta perioada daca soferii poarta centura de siguranta la volan. Vor fi organizate actiuni in cadrul programului "Seatbelt" pentru combaterea incalcarii normelor legale privind circulatia fara utilizarea centurii de siguranta. Comisarul Adrian Huzum, de la Serviciul Politiei Rutiere, spune ca este vorba de o campanie preventiva care are drept scop constientizarea conducatorilor auto si a pasagerilor asupra importantei utilizarii centurii. Vor fi luate in vizor toate autovehiculele care tranziteaza judetul. Politistii vor mai avea in vedere in cadrul acestei actiuni si daca bebelusii sint tinuti de parinti in scaune speciale omologate in momentul in care ii plimba cu masina. In cazul in care soferii transporta copii cu virste de pina la trei ani, fara scaunel adaptat virstei lor, pot fi sanctionati. Amenda in acest caz poate ajunge la 120 lei. Un asemenea scaunel costa intre 200 si 450 de lei in magazinele specializate. Potrivit Codului Rutier, si copiii cu virsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor. Numai in acest week-end peste 100 de soferi au fost sanctionati contraventional pentru ca au "uitat" sa poarte centura de siguranta. De asemenea, politistii au aplicat per total 524 de sanctiuni in valoare de 34.120 lei si au retinut 13 permise de conducere pentru incalcarea normelor rutiere. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.