Ultima oră

Gardul Cimitirului Nordic musca din trotuar

Doina Ganea
16 feb 2009 1402 vizualizări
Oficialii municipalitatii spun ca investitia va fi finalizata anul acesta

Gardul Cimitirului Nordic din Focsani a "muscat" mai bine de jumatate de metru din trotuarul de pe strada Marasesti nr. 74, insa directorul Directiei Dezvoltare Servicii Publice, Filipache Sirbu, spune ca e vorba de alinierea la celelalte proprietati si nu de extinderea spre strada a locului de ingropaciune. In urma cu doi ani, primarul Decebal Bacinschi a propus Consiliului Local sa aprobe infiintarea unui spatiu comercial in incinta Cimitirului Nordic si construirea unui gard nou, dat fiind ca in ultimii ani au inceput sa dispara crucile din metal, furturi facilitate de "gaurile" din gard. Valoarea totala a investitiei se ridica la 12.800 lei, lucrarea fiind realizata de firma omului de afaceri Cornel Guramulta. Oficialii Primariei sustin ca mai bine de trei sferturi din lucrare a fost deja executata. "Este o investitie destul de ampla, care se va extinde si anul acesta. Firma care realizeaza lucrarea este din Focsani si se numeste Pentagon Service SRL. A fost cistigatoarea unei licitatii anuntate pe Sistemul Electronic de AchiziÃii Publice (SEAP). Mai avem de facut cam o treime din constructia noului gard. Cit priveste deplasarea vechiului hotar, putem spune ca nu am facut decit sa aliniem gardul la celelate vecinatati, nu e vorba de o extindere a cimitirului", ne-a spus directorul Filipache Sirbu. Potrivit proiectului de hotarire, pe linga gard va fi deschis si un magazin de pompe funebre, unde Primaria Focsani vrea sa vinda jerbe si coroane din florile produse in sera de la Mindresti. Clientela va fi din rindul persoanelor care vin sa-si plinga rudele trecute in nefiinta. Si cum locurile de veci fac parte, vrind-nevrind, din viata comunitatii, firmele de constructii funerare au inceput deja sa-si faca publicitate in cimitir. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 3 ore, 34 minute, 32 secunde
Chiar daca taxele sunt mari , cimitirul arata jalnic fara alei, cu multi maracini ,fara gard ,pomi necuratati etc...,se explica asa, starea morala a clasei politice care vremelnic conduc destinele citeste integral
, acum 739393 zile, 3 ore, 34 minute, 32 secunde
""FLORILE SE NASC SI MOR DAR FAPTELE OAMENILOR,BUNE SAU RELE ,RAMAN NEMURITOARE !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.