Ultima oră

Fitionestiul s-a pregatit pentru ce e mai rau

Daniel Garleanu
14 feb 2009 1241 vizualizări
105 mii de euro au fost cheltuiti pentru instruirea a 60 de voluntari u cetatenii comunei dorm mai linstiti , spune nea Misu, un mosulet din comuna

La Caminul Comunal din Fitionesti a avut loc ieri receptia finala a proiectului "Actiune adecvata in zone inundabile" finantat in proportie de 90% prin fonduri europene Phare, iar 10%, bani din bugetul propriu al comunei. Acest program a inclus si pregatirea de voluntari timp de 13 luni, pentru a se putea interveni in caz de dezastre precum incendii, cutremure, inundatii sau alunecari de teren, interventii pentru care pregatirea practica a fost prioritara. Finantarea a avut ca destinatie dotarea, instruirea si acoperirea cheltuielilor cu personalul. Astfel, pentru dotare s-au cheltuit 70% din fonduri, adica aproapre 74.000 de euro, pentru instruire 3.000 de euro, iar pentru personal peste 11.000 de euro. Din banii europeni s-a achizitionat un buldoexcavator in valoare de 38.000 de euro, o sirena electronica de alarmare in valoare de 5.000 de euro, o drujba (500 euro) si echipamente, precum masti, costume, cisme, sau pelerine in valoare de 11.000 de euro. La instruire au participat 60 de voluntari care au primit diplome de membri ai serviciului voluntar pentru situatii de urgenta. Col. Ninel Bajenaru, sef Serviciu Protectie Civila ISU Vrancea, prezent la eveniment, a sustinut ca prezenta la curs a fost integrala si ca oamenii au fost foarte receptivi. Momentul a fost asistat si de partenerii de proiect din partea Prefecturii si a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. "Am studiat piata si am cumparat echipamentele mai ieftine, astfel ca ne-au ajuns banii sa cumparam si un tractor care a costat 18.000 de euro. Pentru acest lucru am fost nevoiti sa prelungim termenul proiectului cu o luna. Cursurile au fost organizate de o firma autorizata si s-au desfasurat la sfirsitul saptaminilor", a declarat primarul Iordache Cazacu, multumit de realizari. "Dupa aceste cursuri, cetatenii comunei dorm mai linstiti. Daca ar fi cazul intervenirii voluntarilor, sint convins ca ei ar face fata situatiilor despre care s-a discutat la cursuri", e de parere Mihai Manea, in virsta de 66 de ani, zis nea"â„¢ Misu in comuna. Primarul spune ca mai are inca doua proiecte in derulare si ca secretul succesului este insistenta pe linga Consiliului Judetean. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.