Ultima oră

Ploi in oras, zapada la munte

Mihaela Beșleagă
13 feb 2009 1548 vizualizări
Ieri a plouat cu galeata in Focsani, iar la munte a nins abundent.

Daca in municipiu focsanenii au inotat prin baltile care s-au format la fiecare pas, vrincenii de la munte au avut parte de omat. Intr-un sat din Vintileasca, de pilda, stratul de zapada a ajuns la 60 de cm, dar si la Soveja a nins ca in povesti, astfel incit, pentru deblocarea cailor de acces de sub nameti, autoritatile au apelat la utilajele de deszapezire. Conform avertizarii meteorologice de cod galben emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), aceste fenomene vor fi prezente pina astazi dimineata. Vremea se va pastra inchisa si rece si astazi. Meteorologii anunta cer noros, ploi, lapovita si ninsoare la munte, iar vintul va bate moderat, cu intensificari. Cu toate aceste fenomene meteo, la nivelul judetului nu s-au inregistrat probleme, dupa cum sustin reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA). "Nu s-au atins praguri critice la precipitatii, iar debitele pe riuri sint in parametri normali", a declarat purtatorul de cuvint al SGA Vrancea, Sergiu Mihaila. Acesta a adaugat ca situatia privind debitele riurilor si cantitatile de precipitatii inregistrate ieri in judet pot fi comunicate doar de pe o zi pe alta, respectiv astazi. De asemenea, nici ofiterii de serviciu de la dispeceratul SGA nu mai pot oferi nici o informatie, ca pina acum, singurul abilitat in acest sens fiind purtatorul de cuvint. Si asta pentru ca directorul Companiei Nationale "Apele Romane", vrinceanul Vasile Pintilie, a impus un alt sistem de comunicare cu presa, dupa ce se primeste un "ok" de la nivel central. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.