Ultima oră

Asfaltarile la rece

Doina Ganea
13 feb 2009 1025 vizualizări
Filipache Sîrbu, seful Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Focsani, si-a mobilizat in aceste zile subordonatii pentru ca gropile de pe unele strazi ale orasului sa fie acoperite cu mixtura de asfalt.

Pe bulevardul Independentei au fost deja "plombate" toate gropile, urmind ca in perioada urmatoare sa fie acoperite si gropile de pe unele bulevarde. "în aceasta perioada, executam lucrari specifice, inclusiv cele care privesc plombarile cu asfalt. Acestea se pot realiza in aceasta perioada pentru ca avem material bituminos pentru asfaltarea la rece", ne-a declarat Filipache Sirbu. Solutia plombarii "la rece" nu este destinata unor lucrari de anvergura, ci "cirpirii" gaurilor care apar pe carosabil in timpul iernii. Specialistii sustin ca se poate asfalta si la - 5 si chiar - 8 grade Celsius, insa rezistenta acestui material nu este la fel de mare ca a asfaltului normal. Practic, nici o plomba nu va rezista mai mult de o iarna, dar va permite ca gaurile care apar din cauza apei si zapezii sa nu se transforme in cratere. Drumarii Directiei de Dezvoltare se mai preocupa in aceasta perioada, daca timpul permite, si de curatirea zonelor verzi de pe raza municipiului, precum si de lucrari de corectie a copacilor. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.