Ultima oră

Concurs pentru admitere in magistratura

Nicoleta Cristea
13 feb 2009 1614 vizualizări
Absolventii de drept cu cel putin 5 ani vechime in domeniul juridic pot intra in magistratura daca se vor inscrie si vor trece cu bine peste concursuul organizat de Institutul National al Magistraturii (INM) pe 29 martie.

La nivel national, "bataia" se va da pentru 130 de posturi de magistrati, 70 de judecator la judecatorii si 60 de procuror la parchetele de pe linga judecatorii. Pe raza Curtii de Apel Galati, instanta de care apartine si judetul nostru, au fost declarate vacante opt posturi de judecatori, insa doar unul dintre acestea eate in Vrancea, mai precis in Panciu. In ceea ce priveste procurorii, locurile sint ceva mai reduse, sapte, singurul vacant din Vrancea fiind anuntat la Parchetul Focsani. Persoanele interesate de concurs pot depune cererile de inscriere la concurs pina la data de 26 februarie, la tribunalele sau parchetele de pe linga acestea, in functie de optiunea pe care o au. "Conform art.4 alin 9 din Regulament, candidatii trebuie sa mentioneze daca opteaza pentru un post de judecator sau de procuror, acestia avind dreptul la o singura optiune ce nu poate fi modificata", se arata in anuntul INM. Candidatii vor avea de trecut probe care vizeaza cunostintele teoretice si practice, la drept civil si drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal, dar si organizarea judiciara si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 13 aprilie. Ultimul concurs de acest gen a avut loc in noiembrie, cind nici unul dintre posturile scoase la "licitatie" nu erau din judetul nostru. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 9 ore, 40 minute, 46 secunde
Daca aveti parintii in magistratura,politie,SRI ori sefi de partide "succesul" este garantat.Ei stiu bine "caile Domnului" pe care le-au batatorit in astfel de situatii.Odraslele toba de carte,ale citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.