Ultima oră

Dr. Ceamburu vrea sa scape de fumuri

Raluca Manolache
11 feb 2009 1265 vizualizări
Cabinetul StopFumat! este deschis la Spitalul TBC

Programul "StopFumat!" derulat de Ministerul Sanatatii prinde si la medici. Dr. Danut Ceamburu, managerul Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea si alte patru cadre medicale de aici au decis sa apeleze la ajutor specializat pentru a se lasa de fumat. Medicul spune ca a decis sa faca acest pas deoarece se gindeste la sanatatea sa, dar si la partea financiara, dat fiind ca tigarile se vor scumpi din nou. "Fumez de 30 ani si am ajuns la un pachet si jumatate pe zi. Daca vrei sa te lasi de fumat trebuie sa fii motivat", este de parere dr. Danut Ceamburu. Deja, acesta a inceput sa urmeze tratamentul medicamentos si le recomanda si celorlalti colegi sa faca acest pas. Cabinetul "StopFumat!" este deschis la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) si este finantat din taxa de viciu, taxa pe care fiecare fumator o plateste in momentul in care cumpara un pachet de tigari. Cei care doresc sa se trateze nu au nevoie de trimitere de la medicul de familie pentru ca de program pot beneficia atit persoanele asigurate, cit si cele neasigurate. In cadrul programului sint incluse trei tipuri de medicamente. Este vorba de un plasture, care se aplica pe piele si doua medicamente sub forma de comprimate. De obicei plasturele se recomanda numai atunci cind in urma consultatiei se dovedeste ca exista o dependenta mica de nicotina. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 18 minute, 53 secunde
Ar fi oportuna o actiune anti-fumat in scoli, in special in gimnazii; la varsta mica se mai poate repara ceva
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.