Ultima oră

15 milioane de lei pentru infrumosarea Focsaniului

Doina Ganea
10 feb 2009 1053 vizualizări
Municipalitatea se lauda ca anul trecut ne-a scapat de 814 maidanezi din care mai bine de jumatate au fost euthanasiati u lucrarile de reparatii la iluminatul public au scos din vistieria publica jumatate de milion de lei u Directia de Dezvoltare Servicii Publice s-a apucat sa masoare si mormintele

Angajatii Primariei Municipiului Focsani sustin ca anul trecut s-au cheltuit nici mai mult nici mai putin decit 14, 8 miliarde de lei pentru infrumusetarea orasului. Desi pare incredibil, potrivit raportului Directiei de Dezvoltare Servicii Publice Focsani, in anul 2008 municipalitatea a plantat 780 de arbori (pruni rosii, duzi si salcie), 157 de arbusti ornamentali si 700 de trandafiri din materialul achizitionat. Din materialul produs in serele proprii au fost plantati 1.290 de arbori foiosi si 40 de arbusti ornamentali. De asemenea, s-au livrat catre asociatiile de proprietari 40 de arbori si 206 arbusti. Cine nu crede poate sa numere, dar Directia de Dezvoltare sustine ca in 2008 s-au plantat 262.250 de fire de flori in valoare de 380.262 de lei din materialul produs de sera si 62.200 de fire din material achizitionat. Administratia Cimitirelor Focsani ne informeaza ca in 2008 au fost inhumati 424 de focsanenii care au disparut de pe aceasta lume, dar au fost executate sapaturi doar pe 360 de gropi! Tot anul trecut s-a continuat operatiunea de identificare a tuturor detinatorilor de morminte, fiind masurate 3.200 de locuri care au fost introduse in baza de date. Administratia a concesionat 1.196 de locuri de veci din care 992 pe 49 de ani, gasite ocupate de "clienti" fara acte, alte 150 cu acte si restul de 21 de locuri pentru 7 ani, se arata in raportul prezentat de catre Directia Servicii Publice consilierilor locali. Anul trecut au fost inhumati de Primaria Focsani un numar de 14 oameni ai strazii. Din cele aproape 15 milioane de lei aflate in bugetul Directiei Servicii Publice Focsani, pentru spatiile verzi s-au cheltuit 3,2 milioane de lei, pentru salubritate 3,8 milioane lei, pentru intretinerea strazilor 2 milioane si pentu iluminatul public 497.938 de lei. Din acesti bani au fost inlocuite 2.073 de becuri si 341 de dulii si au fost montate 65 de corpuri de iluminat. Conducerea Directiei se plinge insa ca din cauza vechimii instalatiilor se consuma foarte multe materiale electrice si manopera. "Pe marea majoritate a strazilor, alei pietonale si piatete instalatiile de iluminat public sint invechite, lucru care duce la un consum mare de materiale electrice si manopera, consum mare de energie electrica, iar calitatea iluminatului nu este corespunzatoare", precizeaza directorul Sirbu Filipache in raportul sau de activitate pe anul 2008. Cu prilejul sarbatorilor de iarna la iluminatul festiv au fost inlocuite 1.500 de lampi colorate si 2.205 ml de furtun luminos. Din cei 814 ciini capturati anul trecut de Serviciul de ecarisaj al Primariei, 65 au fost revendicati, 449 au fost euthanasiati, 189 au murit si 112 au ramas in adapost. Cheltuielile materiale cu alegerile a costat municipalitatea 88.196 de lei. La capitolul "alte cheltuieli" Directia Servicii Publice a angajat anul trecut cheltuieli de 5,1 milioane de lei. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.