Ultima oră

Pantica, la racoare 16 ani

Daniel Garleanu
10 feb 2009 1517 vizualizări
Dosarul in care Senin Pantica este acuzat ca a ucis in tinar in vara anului trecut s-a finalizat la Tribunal. Instanta a hotarit ca inculpatul Senin Pantica sa locuiasca 16 ani la inchisoare, iar timp de doi ani i-au fost interzise drepturile de a alege si de a fi ales in functii publice.

Din ancheta a rezultat ca Pantica a ucis in public, fapta ce se pedepseste conform codului penal cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. Fanica Mironica, mama celui decedat, s-a constituit parte civila, instanta admitind actiunea, astfel incit l-a obligat pe Senin Pantica la plata a 20.000 lei despagubiri materiale reprezentind contravaloarea cheltuielilor cu inmormintarea ºi a pomenilor ulterioare, 50.000 lei daune morale si 3.000 lei cheltuieli de judecata, in total 73.000 lei. De asemenea, Tribunalul l-a obligat pe inculpat sa plateasca 25 de lei despagubiri catre Spitalul Judetean. Avocatul inculpatului a incercat sa schimbe incadrarea juridica in lovituri cauzatoare de moarte din omor calificat, acesta motivind ca Pantica ar fi actionat pe fondul provocarii. Senin Pantica l-a ucis pe Marian Mironica in cartierul Bahne cu un cutit de bucatarie pe care i l-a infipt in picior, atingindu-i vena femurala, dupa ce Mironica l-ar fi amenintat atit pe el cit si familia acestuia. Sentinta poate fi atacata la Curtea de Apel Galati. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 4 ore, 59 minute, 54 secunde
25 nu iar fi dat mancamiar pula cu rasa masi de bahnitza jagoasa
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.