Ultima oră

Locuinte noi, prin modificare legii mansardelor

Doina Ganea
7 feb 2009 1348 vizualizări
Decizia de mansardare a blocurilor va fi luata in curind cu acordul a doua treimi din proprietarii apartamentelor, respectiv al tuturor proprietarilor care locuiesc la ultimul etaj, dupa cum au precizat reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si a Locuintei (MDRL).

In prezent, daca cineva vrea sa faca o mansardare si exista un "Gica contra" in blocul respectiv, desi toti ceilalti proprietari sint de acord, tot nu se poate face mansardarea. Prezentul proiect modifica o lege deja existenta, insa mai exista si o serie de initiative parlamentare. Un articol la Legea condominiilor se refera tot la chestiunea asta. Legea condominiilor face parte din acel pachet al legilor locuirii, care mai include Legea locuintei, Legea chiriei, sau Legea parteneriatului public privat. în opinia oficialilor MDRL, mansardarea poate reprezenta o solutie in orasele unde se inregistreaza o lipsa mare de teren. în acest tip de orase, mansardarea este o solutie pentru ca, de multe ori, reabilitarea termica a unui bloc poate fi cuplata cu mansardarea, pentru ca daca tot se face o sarpanta, costurile vor fi chiar mai mici daca se face reabilitarea respectiva. Ideea de mansardare a blocurilor a fost si tema de campanie a primarului Decebal Bacinschi pentru primul sau mandat din perioada 2000-2004. Ulterior, din cauza rigiditatii legii, edilul a renuntat la aceste proiecte care ar fi creat noi locuinte in Focsani. "Daca nu avem acordul tuturor proprietarilor nu putem face mansardare. Noi am lansat aceste propuneri asociatiilor de proprietari, dar nu am primit raspunsuri pozitive", ne-a declarat la momentul respectiv Decebal Bacinschi. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 1 ora, 16 minute, 49 secunde
Cand va fi posibil acest lucru????????
, acum 739393 zile, 1 ora, 16 minute, 49 secunde
Iar vor avea de treaba judecatoriile vis-a-vis de aceasta smenareala. Este stiut faptul ca la fiacare bloc este repartizat pe apartamente, functie de suprafata acestora, o cota parte din suprafata de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.