Ultima oră

Descentralizarea, discutata de primari la Deva

Iulia Crețu
7 feb 2009 1113 vizualizări
Printre problemele luate in discutie s-a numarat si accesarea cit mai rapida a fondurilor structurale u primarii de municipii l-au ales presedinte al Asociatiei pe Gheorghe Falca, edilul din Arad

Primarii municipiilor Focsani, Decebal Bacinschi, si Adjud, Constantin Armencea, au participat ieri la sedintele Asociatiei Municipiilor din Romania, care au avut loc la Vata de Jos, judetul Hunedoara. In cadrul intilnirii, primarii si-au ales reprezentantii in conducerea Asociatiei, presedintia fiind acordata edilului democrat-liberal de la Arad, Gheorghe Falca, iar presedintia executiva social democratului Tudor Pendiuc, primarul Pitestiului. Alaturi de edilii locali, la discutii au luat parte premierul Emil Boc, ministrul de Interne Dan Nica, ministrul de Finante Gheorghe Pogea, dar si secretarul de stat de la MAI, Catalin Vrabie. "S-a discutat despre autonomia locala, despre principiul descentralizarii, dar si despre problema proiectelor UE, care obtin finantare prin fonduri structurale. S-a discutat despre micsorarea perioadei de verificare a proiectelor, dorindu-se astfel asigurarea unui acces mai rapid la obtinerea fondurilor. In privinta reabilitarii termice, s-a discutat despre marirea ponderii asigurate de la bugetul de stat, la 50%, urmind ca bugetul local sa acorde 30% si locatarii sa vina cu numai 20% din suma", ne-a declarat edilul local focsanean, social democratul Decebal Bacinschi. Acesta a facut o comparatie intre gradul de realizare al proiectelor din Focsani, in comparatie cu cele derulate de alte municipalitati. "Am discutat si despre proiecte derulate la nivelul judetului, precum managementul deseurilor. De asemenea, s-a vorbit despre proiectele de alimentare cu apa si canalizare. Daca la noi avem de racordat cartierul Mindresti si zonele Castel si Laminorul, municipiul Galati are mult mai multe de finalizat", a completat Bacinschi. Daca primarii de orase au dezbatut problemele comunitatilor urbane la acest sfirsit de saptamina, Asociatia Comunelor se va reuni pentru patru zile, de duminica, la Bucuresti. Din Vrancea, la discutii vor lua parte mai multi primari, printre care si gospodarii de la Slobozia Bradului, Valerica Zamfirescu, care este si vicepresedinte al organizatiei, dar si cel de la Homocea, Neculai Ionescu. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.