Ultima oră

Procesul crimei din Bahne, la final

Daniel Garleanu
7 feb 2009 3795 vizualizări
Tribunalul Vrancea incerca sa deslusesca motivele dar si circumstantele omorului din cartierul Bahne u avocatul lui Pantica vrea ca acesta sa fie condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte u mama victimei vrea despagubiri morale si materiale

Ieri, la Tribunalul Vrancea, in dosarul in care Senin Pantica este acuzat de uciderea lui Marian Mironica s-au tinut ultimele pledoarii, instanta urmind sa decida ce sentinta va da. Avocatul lui Pantica a incercat pe ultima suta de metri sa schimbe incadrarea juridica pentru care va fi condamnat inculpatul, din omor calificat, in lovituri cauzatoare de moarte. Acesta a motivat ca Pantica a actionat pe fondul tulburarii provocate de amenintarile lui Mironica la adresa familiei inculpatului. Chemata in fata instantei, mama lui Mironica, afectata vizibil, i s-a adresat lui Senin. "Ce-ai cautat dupa el? Daca tie iti omoara cineva copilul, cum te simti?" si apoi a sustinut ca inculpatul ar fi zis "Ce am inceput, duc pina la capat!". Toate intrebarile adresate lui Pantica de mama celui decedat au fost retorice, inculpatul vorbind numai la sfirsitul procesului. "Regret ce am facut. Mironica a zis de doua, trei ori ca imi omoara familia. Cind l-am vazut jos, am gindit sa ii aplic o lovitura de cutit sa il imobilizez", a declarat Senin. Avocatul apararii sustine ca acesta nu a avut intentia sa il omoare deoarece nu i-a aplicat decit doua lovituri de cutit, care au fost in picior si nu in alte parti vitale ale corpului. De cealalta parte, avocatul mamei lui Mironica a aratat ca "nimic nu legitimeaza uciderea unei persoane". Procurorul, care a fost de fata la adunarea de probe de la locul faptei spune ca lama cutitului era indoita, iar virful rupt, dovada a faptului ca cel putin una dintre lovituri a fost data cu putere.


Filmul omorului


Dosarul are un grad de dificultate ridicat, dat fiind faptul ca omorul s-a petrecut in zona Piata Bahne, iar cei mai multi dintre martori sint si rude sau apropiati de-ai inculpatului. In vara lui 2008, dupa ce a mincat la prinz cu un prieten si au baut impreuna alcool, Marian Mironica isi suna mai multi prieteni carora le cere ajutor sa il sustina in fata rromilor din Bahne pentru ca dorea sa-i dea o lectie lui Pantica. Se intimpla in jurul orelor 23.30, cind Mironica intra in scara blocului G2 unde face scandal, in cautarea lui Senin care isi anuntase un frate de la Cimpineanca de cele intimplate. Amar Pantica, fratele acuzatului, vine cu doua masini cu numere de Braila in fata blocului cu pricina, moment in care intra in conflict cu Mironica, acesta din urma fugarindu-l. In acest timp, Senin se inarmeaza cu un cutit de bucatarie, iese in fata blocului unde vede scena si hotaraste sa mearga sa il potoleasca pe Mironica. Se pare ca victima a fost lovita in mai multe rinduri, astfel ca Pantica il gaseste pe Mironica in stare de inconstienta, intins jumatate pe trotuar si jumatate pe spatiul verde. Se apleaca asupra acestuia si ii implinta cutitul in picior de doua ori, atingindu-i acestuia vena femurala, astfel ca Mironica decedeaza. Acesta a fost firul povestii derulate in Bahne, reamintita ieri in sala de judecata. Dupa incident, Senin Pantica s-a facut nevazut si s-a predat a doua zi dupa ce Tribunalul ii daduse mandat de arestare in lipsa. Pe linga pedeapsa inerenta, familia decedatului cere despagubiri morale de la agresor si recuperarea cheltuielilor de inmormintare. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ionut bahne, acum 3051 zile, 15 ore, 41 minute, 45 secunde
Da de alianță care era cu cearseafu pe ea de ce la aruncat in canal in spatele blocului nato
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.