Ultima oră

Camera conjugala pentru detinuti va fi o realitate

Nicoleta Cristea
5 feb 2009 1050 vizualizări
Penitenciarul Focsani va avea in cel mai scurt timp o camera intima pentru detinutii cuminti .

Chiar daca exista prevederi legislative care impun existenta unei camere matrimoniale in fiecare unitate de detinere, lipsa de fonduri sau a unui spatiu adecvat a facut ca Penitenciarul Focsani sa se abata, fara voia lui, de la aceasta regula. "Speram ca in primul trimestru din acest an sa fie gata. Am eliberat deja spatiul, insa principala problema este bugetul. ANP a spus clar ca nu trebuie angajate cheltuieli fata de sumele alocate. Oricit de multa bunavointa ai avea, nu poti sa faci cheltuieli", ne-a declarat comisarul sef Ion Dita, directorul Penitenciarului Focsani. Conform regulamentului de aplicare a Legii 275/2007 "persoanele private de libertate pot beneficia, trimestrial, de o vizita intima de doua ore". Vizita la camera conjugala poate fi lunara in primul an dupa incheierea casatoriei, daca aceasta a fost oficiata in penitenciar. Insa pot avea acces la camera intima si detinutii care au o relatie de concubinaj mai mare de sase luni. Legea impune penitenciarelor sa puna la dispozitia vizitatorilor camerei conjugale mijloace de protectie si materiale informative pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala. Chiar daca teoretic legea permite acest lucru in cazul tuturor condamnatilor, acestia trebuie sa indeplineasca anumite conditii minime, de exemplu, sa nu fi fost sanctionati in ultimele sase luni. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.